Harz - vile, kuće za odmor i apartmani

Harz planine se uzdižu poput otoka iznad Sjevernonjemačke doline i povezuju pokrajine Saska-Anhalt, Donja Saska i Thüringen. Harz nije samo najstariji planinski masiv, već i najviši planinski masiv, sjeverno od Majne, sa najvišim vrhom Brocken koji ima 1142 metra. Harz je čudesan krajolik, koji kombinira prostrane platoe na 600 metara nadmorske visine, pa i više, sa središnjim gorjem čiji stjenoviti vrhovi formiraju čudnovate oblike, poput planinskih jezera, močvarnih visoravni i duboko urezanih kanjona, planinskih rijeka, vodopada i akumulacijskih jezera. Vile, kuće za odmor i apartmani u Harzu u Njemačkoj, pružit će opuštajuć odmor u samom srcu prirode, nadomak mnogih rekreativnih mogućnosti.

Harz - vile, kuće za odmor i apartmani

Popularne kuće za odmor u Harz

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Harz

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Harz

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Harz

Loading...

Geologija i zanimljivosti

Ovdje je gotovo je svaki oblik sportova na vodi moguć.

Iz ptičje perspektive Harz izgleda poput stola, strmih rubova. Nekoliko područja je prikladno za proučavanje različitih faza geološke evolucije. Posebno je poznata dolina Oker zbog svojih fascinantnih geoloških oblika. Jedan od najfotografiranijih motiva Oker doline su vodopadi Romkerhaller, koji se kaskadno strovaljuju sa visina. Harz se naziva ''zemljom klasične geologije'', te ''srebrnom zemljom'', što je posebno uzbudljivo mnogim amaterskim geolozima.

Nekadašnje bogatstvo ove regije reflektiraju kanatne kuće i slikoviti gradići. I danas su mnoge kuće građene tipičnim kanatskim stilom. Samostan Walkenried u južnom Harzu, jedan je od svjedoka fascinantne prošlosti ovog kraja. 1127.godine je predan cistercitima, a u vrijeme svog procvata bio je jedan od najbogatijih i najmoćnijih samostana Njemačke.

Sage i legende

Harz je regija bogate povijesti i nekadašnji dom saksonskih careva i prostor mnogih mitova i legedni. Kaže se da su vještice opsjedale najviše brdo Harza, Brocken, poznatom i kao Blocksberg. U noći vještica svake godine vještice se simbolično susreću sa svojim gospodarom - vragom, a koji događaj se slavi diljem regije.

Kyffhäuser i špilja Barbarossa

Vrlo vrijedna posjeta su i Kyffhäuser brda u podnožju Harza na jugu, koja ulaze i u Thüringen. Prema legendi car Friedrich Barbarossa je pokopan u istoimenoj špilji ispod 457 metara visokog brda. Harz pak skriva još mnogo špilja, poput špilje sigi Rübeländer, Iberger ili zaštićen lokalitet između Herzberga i Osteroda, špilju Jetten.