Hessen - vile, kuće i apartmani

Regiju Hessen prožimlju mnogi povijesni spomenici i krajolik prepun raznolikosti. Posjetitelje privlači mnoštvo utvrda i dvoraca, priroda protkana ravnicama i močvarama, atraktivnim jezerima i rijekama, te slikoviti srednjovjekovni gradići i mnogi drugi živahni gradovi. Među atrakcijama na sjeveru Hessena se ističe grad Kessel, sa svojom palačom i ''spa'' četvrti, brojnim muzejima i svjetski poznatom izložbom moderne umjetnosti ''Documenta''.

Čudesan svijet bajki oživljava Sababurg, dvorac ''Uspavane ljepotice'' u Reinhardswaldu, te brdo Meißner, visoko 754 metra, koje je bilo dom ''Majke Hulle''. Ljubitelji prirode uživat će pak u okružju akumulacijskog jezera Eder i nacionalnog parka Kellerwald, u Waldeckeru.

Hesja

Popularne kuće za odmor u Hessen

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Hessen

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Hessen

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Hessen

Loading...

Rheingau

Rheingau je jedno od najljepših područja gdje se uzgaja vinova loza, u Europi. Još prije tisuću godina ovo područje je naselilo plemstvo i svećenstvo i stvorilo niz arhitekturnih spomenika, koji pripadaju među jedne od najznačajnijih u Njemačkoj, poput samostana cistercita u Eberbachu i palača Johannisberg i Vollrads. Najveća atrakcija regije je pak gradić vina, Rüdesheim.

Taunus

Samo pola sata vožnje automobilom od Frankfurta na Majni su udaljena brda Taunus, čudesan krajolik savršenog sklada prirode i kulture. Iz vremena Rimljana, vitezova, kraljeva i careva, ostale su mnoge znamenitosti, poput dvorca Saalburga, jedinstvenog primjerka rekonstrukcije rimske utvrde koja je bila dio znamenitog rimskog limesa - granice rimskog carstva. Nadalje su posebno atraktivni dvorci Eppstein, Königstein i Falkenstein, Kronberg i Oberreifenberg, palača u Bad Homburgeru, kao i brojne terme, koje također potječu iz rimskog vremena.

No, Taunus ne živi samo od povijesti. Idilični krajolici, slikovita mjesta, kanatne kuće, romantične uske ulice, pješačke staze i tipične gostionice sa jabukovačom, dio su opsežne ponude ove odmorišne regije.

Vogelsberg

Vogelsberg je prema površini i masi najveći europski neaktivni vulkan, čija je okolica prekrivena visokim šumama prošaranim bazaltnim liticama. Okolica jezera nalik na parkove, livade i polja pravi su raj za bicikliranje i rolanje. Brojne biciklističke staze vode kroz krajolik brežuljaka do njihovih najviših vrhova.

Rhön

Široki gorski lanci, valoviti krajolik brežuljaka, platoa i vrhova čini područje Rhöna. Daljina otvara pogled na doline, livade, čudesne visoravni močvara i markantne bazaltne blokove, živopisne gradiće i usamljena sela.

Ovdje i letjelice lete nečujno, jer je vrh Wasserkuppe, visok 950 metara, mjesto odakle su potekle takozvane zračne jedrilice bez motora. Prva škola zračnog jedrenja u svijetu, otvorena je upravo ovdje 1924.godine.