Falačko Porajnje - Kuće za odmor

Zelena njemačka savezna država Falačko Porajnje (Rheinland Pfalz) veličine je Slovenije. Falačko Porajnje je šumom najbogatiji dio Njemačke. Više od dvije petine prekriveno je pravim šumama koje su kao stvorene za opuštajući odmor s aktivnostima u prirodi. Šumovito područje i gorje Eifel čijem lancu pripadaju i Ardeni u Belgiji i Luksemburgu idealno je za sve posjetitelje koji vole šetati šumama, planinariti s obitelji i svojim ljubimcima ili samo zadrijemati u sjeni višestoljetnih krošnji. Kuće za odmor na širem području gorja Eifel koje pripada Njemačkom sredogorju okružene su s više od polja milijarde zimzelenih i igličastih stabala. Zato su idealno ishodište za sve ljubitelje aktivnosti na šumskom terenu i uopće aktivnosti u prirodi. Možemo se pohvaliti velikim brojem kuća za odmor u ovom području koje primaju ne samo jednog već o više ljubimaca. Zašto bi „čovjekov najbolji“ prijatelj morao tijekom odmora ostati bez svoje dvonožne obitelji?

Falačko Porajnje Kuće za odmor

Popularne kuće za odmor u Falačko Porajnje

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Falačko Porajnje

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Falačko Porajnje

Loading...

Rajna, vino, Eifel i vaša kuća za odmor

Falačko Porajnje dom je nekim od najboljih njemačkih vina. Zašto ne biste posjetili neku od kušaonica i uvjerili se? Također imate jedinstvenu priliku posjetiti neko od brojnih vinskih i vinogradarskih sela koje se nalaze ciljem cijele pokrajine na sunčanim obroncima obljubljenim šumama. Tu su i vinoteke te muzeji vina i vinarstva. Možete poći na neku od organiziranih vođenih tura. Bilo bi šteta da dođete u ovaj kraj, a ne otkrijete barem neke od tajni ovih starih vinskih podruma. Područje uz rijeku Rajnu bogato je različitim sortama pa se morate dobro pripremiti. Nacionalni park Eigel prelazi državne granice, a na njegovom jugu možete vidjeti čak nekoliko vrsta europskih orhideja. Rezervirajte apartman ili kuću za odmor i opustite se uz kvalitetnu kapljicu.

Od kuće za odmor do Drugog Rima

Čaroliju rimske antike možete pronaći i ovdje, u Falačkom Porajnju. Posjetite gradić Trier kojeg se nazivalo Drugim Rimom, jer je bio drugo najveće rimsko urbano središte sjeverno od Alpa. Danas možete vidjeti arheološke lokalitete kao što su Porta Nigra, carske toplice i Konstantinova bazilika. Trier je pravo mjesto zaželite li se antičke arhitekture i romantike davnih vremena.

Kultura regije Falačko Porajnje

Prelijepa regija skriva brojna kulturna blaga. Rimske i keltske građevine najimpozantniji su svjedoci davnih vremena. Zanimljivi dvorci i utvrde otkrit će vam stare priče i zanimljive tehnike kojima su se koristili stari majstori graditeljstva. Regionalni muzeji i spomenici ponudit će vam uvid u neka druga vremena. Rijetko gdje ćete pronaći ovako skladan suživot kulturne i prirodne baštine.

Pogled na gorje i Nacionalni park Eifel

Ovaj se nacionalni park širi na 110 četvornih kilometara na kojima ćete pronaći zaštićeno područje sa životinjama, biljkama i pješačkim stazama koje će vas dovesti bliže prirodi. Jeste li čuli za njemačku vulkansku rutu? Proteže se od same rijeke Rajne do gorja Eifel među gradovima Bonn i Trier. Duga je 280 kilometara, a povezuje najpoznatije vulkanske lokalitete. Posjetite geopark Vulkanland u samom Eifelu. Ovo je područje zanimljivo svima koji vole kulturu, povijest, geologiju i prirodu općenito, ali i povijest industrije. Rezervirajte svoju kuću za odmor ili apartman za odmor u Njemačkoj još danas!