Mecklenburg-Vorpommen - vile, kuće za odmor i apartmani

Savezna država Mecklenburg-Zapadna pomeranija, sa glavnim gradom Schwerinom nalazi se na sjeveroistoku Njemačke, te posjeduje najveću rivijeru jezera Srednje Europe, međusobno povezanih rijekama ili kanalima. Od sjeverozapada do jugoistoka, od Wismara do Feldberger jezera na istoku Brandenburga, nalazi se terminalna morena posljednjeg ledenog doba.

Mecklenburg-Zapadna pomeranija ima tisuće lica, jedan ljepši od drugog. Krajolik je oblikovala voda, bilo da se radi o fascinantnoj obali ili unutrašnjosti. Hanzeatski gradovi i dalje čuvaju dokaze nekadašnje moći ove regije, a liječilišna odredišta na moru reflektiraju njenu povijest kao vodeće ''spa'' destinacije.

Kroz čitavu godinu ima mnoštvo aktivnosti na raspolaganju. Jedinstvena okolica Mecklenburškog jezera je krajolik prostranih šuma, brežuljaka, močvara, i bezbrojnih jezera i rijeka. U središtu je jedno od većih njemačkih jezera Müritz, a veći dio ovog krajolika nalazi se unutar 3 parka prirode i nacionalnog parka Müritz. Šetači, biciklisti i ljubitelji sportova na vodi, ovdje će otkriti pravi raj za aktivnosti koje vole.

Mecklenburg-Vorpommen - vile, kuće za odmor i apartmani

Popularne kuće za odmor u Mecklenburg-Vorpommen

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Mecklenburg-Vorpommen

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Mecklenburg-Vorpommen

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Mecklenburg-Vorpommen

Loading...

Gradovi Mecklenburga-Zapadne pomeranije

Gradnja gotičkom opekom je specifičan stil gotičke arhitekture koji je u graditeljstvu Mecklenburga-Zapadne pomeranije posebno zastupljen. Katedrale u hanzeatskim gradovima Rostocku, Wismaru, Stralsundu i Greifswaldu trijumfiraju svojim šarolikim velebnim zidovima od pečene opeke. UNESCO je srednjovjekovne ansamble u Wismaru i Stralsundu nadodao na svoju listu svjetske baštine. Bajoslovan dvorac Schwerin, ponos je glavnog grada i sjedište parlamenta, a leži u neposrednoj blizini grada na otočiću u istoimenom jezeru. Nazivaju ga i Neuschwanstein des Nordens, a galerija sa drevnim portretima, svečane dvorane i oranžerija ocrtavaju izgled dvorca. Zabavu tijekom cijele godine pružaju priredbe poput Schwerinskog kulturnog ljeta, filmskog festivala, festivala zmajskih čamaca na Pfaffenteich jezeru, kao i provorazredne izložbe i koncerti.

Rostock je nekad bio najvažniji grad, ali ne i glavni grad. Utjecaj 800-godišnjeg razdoblja Hanzeatskog saveza i danas je vidljiv, kuće sa zabatima gusto položene, samostan Svetog Križa sa kulturno-povijesnim muzejem, stara spremišta, Pomorski muzej i tržnica sa općinskom zgradom sa 7 kula u baroknom stilu.

Neubrandenburg sa svojim zatvorenim gradskim sustavom, nudi neočekivano - arhitekturu od srednjovjekovlja do NDR-a, te neuobičajenu ponudu kazališta, plesa, muzike, galerija, kina i nove medijske umjetnosti.

Nacionalni parkovi Mecklenburga-Zapadne pomeranije

Mecklenburg-Zapadna pomeranija je sa vodenom površinom od 130.000 hektara, vodom najbogatija savezna država Njemačke. 1.700 kilometara obale i 25.000 kilometara vode koja teče iznad zemlje ( potoka, rijeka, jezera ) ocrtava izgled ovog kraja i ujedno predstavlja pravi raj za ljubitelje prirode. Posjetiteljima je na raspolaganju mnoštvo bicklističkih i pješačkih staza, ali i vodenih puteva i jezera, koji se mogu istraživati kanuima, jedrilicama ili motornim čamcima. Zrak na istočnonjemačkom priobalju vrijedi kao najčistiji zrak u Njemačkoj. Najveće zaštićeno područje Baltičkog mora je nacionalni park ''Vorpommersche Boddenlandschaft. Od poluotoka Darß-Zingsta do zapadne obale Rügensa protežu se strme obale i dine, geografski izdanci kopna u moru, jezerske obale koje ovo područje čine idealnim odredištem za odmor zaljubljenika u šume i plaže.

Nacionalni park Jasmund ocrtava krajolik iz doba krede, sa brojnim močvarama, barama i livadama, a najpoznatija turistička atrakcija je svjetski poznata stijena ''Königsstuhl'' koju je u svojim slikama prikazivao poznati slikar Caspar David Friedrich.

Istočno od Müritza, jednog od većih jezera Njemačke, leži nacionalni park Müritz, gdje se na mnogim biciklističkim i pješačkim stazama može se doživjeti predivan jezerski krajolik, sa više od 130 jezera, drevne šume bukve i tajanstvene močvare. Upravo to područje prirode, koje se formiralo u Ledenom dobu, ima međunarodni značaj kao mjesto gniježđenja rijetkih ili već izumrlih vrsta ptica.