Sauerland - vile, kuće za odmor i apartmani

Sauerland je najveće odmorišno odredište regije Sjeverno Porajnje-Zapadna Falačka u Njemačkoj. Graniči sa regijom Bergisches Land na zapadu, Siegerlandom na jugu, te područjem Ruhr i Vestfalijom na sjeveru. Prema istoku obuhvaća platoe Winterberga, te brda Lennea i Rothaargebirgea. Takozvanu ''Zemlju tisuću planina'' prožimlju šuštave šume smreke, idilične doline, čudesne formacije stijenja, niz manjih i većih rezervoara koji omogućuju brojne sportove na vodi. Regija također obuhvaća najveći neprekinuti sistem špilja, a najveći labirint siga ovog čudnovatog svijeta je špilja Atta. Špilje je stvorila erozija tijekom milijuna godina. Stalaktiti i stalagmiti rezultat su evaporacije vode bogate vapnencom, tijekom koje se ispušteni vapnenac taložio na stropu ili zidovima, stvarajući nevjerojatne oblike. Špilja Atta je otkrivena tijekom kopanja vapnenca 1907.godine.

Sauerland je bogata prirodnim i kulturnim atrakcijama. Također se naziva i ''Zemljom izvora'', s obzirom da se tu nalazi niz rijeka, potoka, bara i jezera. Izvrsna izvorska voda osigurala je i visoku kvalitetu Sauerlandskog piva. Regiju je idealno istraživati pješice ili biciklom. Mnoštvo izazovnih ruta za ljubitelje planinskog biciklizma pruža ''Biciklistička Arena Sauerlanda'' - površine od 1.400 kilometara i raznovrsnim mogućnostima za bicikliranje.

Krajolikom se ističu karakteristična mjesta, kanatne kuće, stoljećima stare gradske jezgre, crkve sa vrijednim oltarima, drevne opatije, dvorci i palače. Schnellenberg je smješten veličanstveno naspram Attendorna, i jedan je od najmoćnijih dvoraca regije.

Nizbrdo ili uzbrdo na dva kotača. Približavanje prirodi prilikom biciklističke ture u valovitom regijom Siegerland i Wittgenstein brdima je iskustvo za pamćenje. Ova regija jedina u Europi opskrbljuje drvom šikare, iz šume Hauberg. Nekoliko peći za drveni ugljen koje su se koristile za taljenje željezne rude i danas je u upotrebi.

Povijest oživljavaju rezidencijalni dvorci u Siegenu, Bad Berleburgu i Laaspheu, kao i obrambena palača u Hainchenu i granična utvrda Nassau-Oranier, u Ginsburgu. Glasoviti slikar Peter Paul Rubens (1577-1640), također je rođen u Siegenu.

Gradovi i sela Siegerlanda obilježava arhitektura kanatnih kuća, koja je tradicionalno jednostavna i ravna. U Wittgensteinu su kuće od vrha do dna prekrivene škriljevcom. Uvid u rudarstvo i iskopavanje rude možete dobiti posjetom jednom od rudnika otvorenih za posjetitelje ili muzeja posvećenih toj temi. Najstarije poznato rudarsko naselje otvoreno za posjete nalazi se na Altenbergu kod Hilchenbach-Müsena. Ostaci svjedoče kako se ruda, srebro, bakar i olovo ovdje prerađuju već 4000 godina.

Vile, kuće za odmor i apartmani ovog kraja savršen su izbor za sasvim ugodan i nadasve zanimljiv odmor u Njemačkoj.

Ferienwohnung Sauerland

Popularne kuće za odmor u Sauerland

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Sauerland

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Sauerland

Loading...