Otok Rügen - odmor na bijelim plažama njemačkog Baltika

Rügen je omiljeno odredište u pokrajini Mecklenburg-Vorpommern u Njemačkoj. Radi se o najvećem njemačkom otoku. Leži u Baltičkom moru, a mostom je povezan s kopnom. Možete se odlučiti i na romantičniji dolazak na otok – svoj automobil ostavite u mjestu Stralsund, a brodicom plovite do ribarskog sela Alterfähra koje leži s druge strane kanala Strela Sundomna lijepom otoku. otvorena paluba probudit će sanjara u vama i dok dođete do svog apartmana ili kuće za odmor na Rügenu, već ćete napustiti užurbanost svakodnevice i uživjeti se u otočki način djelovanja.

Otok Rügen diči se dugom turističkom tradicijom koju može zahvaliti svojoj prekrasnoj prirodi. Nepregledne pješčane plaže uokviruju prostrane šume koje ih ujedno štite od vjetra. Bijeli krednjaci koji su tipični za zapadni Baltik na mjestima stvaraju klisure koje su glavna obilježja ove dramatične scenografije. Najveći mislioci dvadesetog stoljeća poput Thomasa Manna i Alberta Einsteina voljeli su ljetovati na Rügenu.

Neiskvarena priroda najveća je prednost ovog otoka. Zato je Njemačka brojne dijelove Rügena proglasila parkovima prirode, čak i nacionalnim parkovima. Za rane Hitlerove vladavine na možda najljepšoj plaži otoka sagrađen je kompleks koji je služio kao odmaralište za dvadeset tisuća vojnika. Nešto što je prije gotovo stotinu godina bila devastacija danas je obnovljeni, suvremeni kompleks s vrhunskim apartmanima na lokaciji Prora.

Lijepi Rügen

Popularne kuće za odmor u Rügen

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Rügen

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Rügen

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Rügen

Loading...

Prora Solitaire – apartmani za odmor na zaštićenom otoku

Prora Solitaire na istočnoj strani otoka sjeverno od mjesta Binz, gdje se i nalaze najdulje i najljepše plaže, doista je ekskluzivna lokacija natprosječne ponude smještaja. Radi se o različitim apartmanima koji primaju od troje do petero odraslih, a najveći primaju i šestero gostiju ako među njima ima djece. Ono što je zanimljivo jest da su smještajne jedinice uređene upravo luksuzno i ukusno i baš svaka nosi našu oznaku pet zvjezdica.

Nijedan apartman nije jednak, a pri njihovom uređenju se u mislima imalo želje i potrebe gostiju. Gotovo trećina smještajnih jedinica prihvaća kuće ljubimce. Gostima su u blizini na raspolaganju kafići, restorani i trgovine, a samo nekoliko koraka dijeli ih od odličnog wellness centra koji uz unutarnji i dječji bazen nudi i odličan svijet sauna, zona za opuštanje i fitnes. Na raspolaganju gostima je i cijela paleta dodatnih usluga uz nadoplatu. Zašto ne biste na svom odmoru na Rügenu u Njemačkoj naručili masažu na recepciji naselja?

Apartman DMR715 Prora Solitaire
Recepcija Prora Solitaire
Svijet sauna i wellness Prora Solitaire
Unutarnji bazen Prora Solitaire