search

Halland - vile, kuće i apartmani

Sunce, pješčane plaže, šume, rijeke i jezera – to je Halland. U Švedskoj se kaže da je hallandska obala stastavljena samo od jedne same pješčane plaže koja se tu i tamo prekine nekim od predivnih gradova.

Među nadaleko poznatim plažama zvučnija imena su Skummeslövstrand, Mellbystrand, Tylösand i Skrea. Plaže su kilometarske, a pličine su u blagom padu što vam jamči nezaboravan provod za cijelu obitelj.

No Halland je mnogo više od samih plaža. Unutrašnjost nudi mozaik jezera, šuma i rijeka. Samo upitajte švedske školarce – oni će vam smjesta nabrojiti četiri velike rijeke Lagen, Nissan, Ötran i Viskan.

Krajolik je kao stvoren za izlete, vožnju biciklom, veslanje i još mnogo toga, a između ostalog i ribolov. Sportski ribolovci s veseljem će se sjećati svog prvog lososa s ovog područja. Najčešće će vašu udicu zagristi štuka ili grgeč kojih u jezerima ima u izobilju.

Imate poprilične izglede da u svojoj „stugi“ (kućici za odmor) pripremite večeru koju ste prethodno tog dana sami ulovili.

Ribolov vas možda ne zanima? Nikakav problem – Halland nudi razne terene s brojnim mogućnostima za različite golferske ukuse. A surfere će oduševiti zaljev Apelviken kod Varberga.

Zašto ne biste svratili u diskontni raj u Ullaredu i priuštili si neke sitnice. Ovo područje je također obdareno lijepom prirodom.

Okupite obitelj i zaputite se prema Göteborgu i svim njegovim trgovinama i znamenitostima. Kuća za odmor je i ovdje odlično ishodište za vaš godišnji odmor.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hallandu i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Švedskoj.