search

Dalarna - vile, kuće i apartmani

Za mnoge je Dalarna sinonim za Švedsku. Dalarna predstavlja tradiciju – s narodnim plesovima, gudačkom glazbom, drvenim dala-konjićima, ljetnim svetkovinama, nošnjama, crvenim kućicama i, svakako, Vasaloppet – divovsko natjecanje u nordijskom skijanju.

Uronite u ovu nemirnu i prelijepu prirodu – u duboke šume s mjestima bogatim tradicijom na jugu i u gorski svijet u Švedskoj.

Brojni poznati umjetnici proveli su određena životna razdoblja u Dalarni. Tko još nije čuo za slikara Carla Larssona, umjetnika Andersa Zorna, pisca Erik-Axela Karlfeldta i skladatelja Huga Alfvéna. Svi su oni bili nadahnuti ovim neopisivim krajolicima i gotovo čarobnom atmosferom koju se može osjetiti svugdje u Dalarni u Švedskoj. Tadašnje domove nekih od ovih umjetnika možete posjetiti i danas.

Maleni Tällbergizmeđu Leksanda i More može se nazvati biserom ovog područja. Tamo ćete zateći dvorišta u tipičnom dala-stilu i neki osobiti mir u zraku kojeg drugdje jedva da se može naći. Kuća za odmor uvijek nudi idealno polazište za vaš godišnji odmor.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u pokrajini Dalarna i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Švedskoj.

Vidite – Dalarna je ljeti jednostavno fantastična. No možda je zimi još i zanimljivija.

Ovog su mišljenja zasigurno svi ljubitelji zimskih sportova. Učinite sljedeće: spakirajte svoju obitelj i prijatelje i provedite nekoliko dana na skijaškim pistama i prugama u Sälenu i Idri. Ima li što ljepše od večeri uz kamin u tradicionalnoj kolibi „stuga“?

Dobrodošli u zemlju tradicije!

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u pokrajini Dalarna i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Švedskoj.