search

Mozirje - kuće i apartmani za odmor u zelenom gaju

Mozirje je krasno mjesto u Gornjoj Savinjskoj dolini u Sloveniji koje je tradicionalno gostoljubivo i usmjereno na turizam. Oduvijek je bio zanimljiv posjetiteljima koji su u potrazi za mirom, čistim zrakom i lijepom okolicom. Tome se mogu dodati ljubaznost i gostoljubivost domaćina i evo recepta za odličan odmor. Iako je Mozirje bilo omiljeno i prije, pravi je turizam zaživio u drugoj polovici dvadesetog stoljeća. Nakon uspostave centra Golte i parka cvijeća te muzeja na otvorenom Mozirski gaj dogodio se procvat. Ovdje ćete morati ozbiljno planirati, želite li vidjeti sve prirodne ljepote područja na svom odmoru.

Mozirski gaj

Mozirski gaj je park cvijeća i muzej na otvorenom. Oduševit će posjetitelje svojim prekrasnim cvjetnim gredicama i etnološkim objektima. Prostor oko korita rijeke Savinje idealno je mjesto za prikaz bogatstva hortikulture, etnografskih karakteristika ne samo gospodarskih nego i drugih društvenih djelatnosti poput šumarstva, starih obrta, lovstva, ribolova i pčelarenja.

Golte

Golte su suvremeni sportsko rekreacijski centar u kojem najviše akcije ima upravo zimi. Suvremeno opremljene skijaške pruge omogućuju obilje zabave i užitka skijašima, boarderima i sanjkačima. Tijekom toplijih mjeseci Golte su zanimljive ljubiteljima koji u ljetnom vrtu imaju priliku vidjeti raznolikost raslinja ovog kraja.

Maškare i karneval

Prva i najveća priredba za širu publiku posjetitelja je karnevalska proslava koju u Sloveniji zovu „pust“ ili „pustovanje“. Mozirje se ponosi dugogodišnjom tradicijom pusta. Sudionici u priredbi nazivaju se „pustnjaki“ i nose visoke šešire, cilindre, frak i bijele hlače. Na čelu povorke mozirski pustnjaki nose svoju zastavu. Zato je taj dio godine možda najzanimljiviji za posjet ljubitelja tradicije, etnologije i kulture.

Radi se o najvećem području Gornje Savinjske doline koje nije zanimljivo samo zbog prirode koja svojom ljepotom i bogatstvom obara s nogu. Ono što zaokružuje priču koju priča Mozirje su povijest, tradicija i odličan položaj. Pregledajte našu ponudu kuća i apartmana za odmor u Mozirju i rezervirajte svoj odmor iz snova u Sloveniji.