search

Bavarska - vile, kuće za odmor i apartmani Bavarske

Odmor u Njemačkoj, dođete li u Bavarsku, obećava bijelo-plavo nebo, kristalno bistra jezera, srednjovjekovne gradove i živahne metropole.

Sa oko 6000 km² posjeduje najveći šumski krajolik Srednje Europe. Bavarska šuma pruža mnoštvo mogućnosti za aktivan i ispunjen odmor i to sasvim blizu Vaše vile, kuće za odmor ili apartmana.

Bavarska obuhvaća regije: Frankoniju, Istočnu Bavarsku, Donju Bavarsku i Allgäu i Švapsku Bavarsku

Frankonija

Za Frankoniju je već u 19.stoljeću putopisac Karl Immermann rekao da je ona „Čaroban ormar sa uvijek novim ladicama''.

Frankonija ima jako mnogo toga za ponuditi. Na površini od 14.000 km² nalazi se 9 parkova prirode, koji se svi zajedno uklapaju u raznolik krajolik Sredogorja. Ovdje se možete baviti različitim aktivnostima kroz cijelu godinu: biciklirati stazom šarana, šetati keltskom stazom ili posjetiti franačku zemlju vina.

Vrijedni razgledavanja su i slikoviti gradovi poput Nürnberga, poznatog po božićnoj tržnici i ukusnim medenjacima, Bayreutha, poznatog po festivalima, Würzburga koji poznat kao sveučilišni grad ili Rothenburga/Taubera, srednjovjekovnog grada.

Istočna Bavarska

Bavarska šuma dio je srca Istočne Bavarske, ali niti okolna priroda ne ostavlja posjetitelje ravnodušnima. Skoro na nijednom drugom mjestu zrak nije tako čist, voda tako bistra i priroda netaknuta. Osim zadivljujućeg krajolika, vrijedni posjeta su i brojni živahni gradovi očuvane povijesti. Regensburg i Passau jedni su od poznatijih.

Gornja Bavarska

U Gornjoj Bavarskoj tuče i bavarsko srce - glavni grad München, koji leži u središtu regije i privlači brojne posjetitelje iz cijelog svijeta, i to ne samo Oktoberfestom. Kada poželite pobjeći iz velikog grada, okolica pruža zapanjujuć krajolik i mnoštvo mogućnosti za aktivan odmor na svježem zraku.

Izleti do Starnberger,Chiemsee ili Ammersee jezera, jedne su od brojnih mogućnosti. Gornja Bavarska će udovoljiti i zahtjevima onih koji žele u visine. To ne moraju odmah biti vrhovi planina Zugspitze ili Watzmann, ali ako jednom i stignete na vrh, uživat će te u pogledu koji se ne može opisat riječima.

Allgäu i Švapska Bavarska

Na jugozapadu Bavarske smještena su područja Švapske Bavarske i Allgäua. Dunav teče središtem Švapske Bavarske i na njegovoj obali nerijetko se nalaze čudesni dvorci i samostani.

Koga privlače gradovi, Augsburg i Ulm su u svakom slučaju mjesta vrijedna posjeta. U Augsburgeru se nalazi legendarno kazalište lutaka, koji jednako oduševljava one najmlađe, ali i odrasle.

Priroda Allgäua uistinu sve nadmašuje. Upravo tu, Alpe očaravaju svojom posebnošću i za svakog nude nešto vrijedno za vidjeti i doživjeti, ali u svakom slučaju je alpinizam na prvom mjestu. Iako je Algäu poznat po zimskim sportovima i ljeto nudi mnogo mogućnosti, poput pješačenja, penjanja, i uobičajenih aktivnosti u prirodi.

Vile, kuće za odmor i apartmani ovog područja, najbolji su izbor za uživanje i opuštanje, te izvrsno polazište za brojne aktivnosti na odmoru, koje nude ove prekrasne regije.

Rezervirajte svoj smještaj u Bavarskoj i uživajte na odmoru u Njemačkoj.