Mozirje - kuće i apartmani za odmor u zelenom gaju

Mozirje je krasno mjesto u Gornjoj Savinjskoj dolini u Sloveniji koje je tradicionalno gostoljubivo i usmjereno na turizam. Oduvijek je bio zanimljiv posjetiteljima koji su u potrazi za mirom, čistim zrakom i lijepom okolicom. Tome se mogu dodati ljubaznost i gostoljubivost domaćina i evo recepta za odličan odmor. Iako je Mozirje bilo omiljeno i prije, pravi je turizam zaživio u drugoj polovici dvadesetog stoljeća. Nakon uspostave centra Golte i parka cvijeća te muzeja na otvorenom Mozirski gaj dogodio se procvat. Ovdje ćete morati ozbiljno planirati, želite li vidjeti sve prirodne ljepote područja na svom odmoru.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Popularne kuće za odmor u Mozirje

Loading...

Mozirski gaj

Mozirski gaj je park cvijeća i muzej na otvorenom. Oduševit će posjetitelje svojim prekrasnim cvjetnim gredicama i etnološkim objektima. Prostor oko korita rijeke Savinje idealno je mjesto za prikaz bogatstva hortikulture, etnografskih karakteristika ne samo gospodarskih nego i drugih društvenih djelatnosti poput šumarstva, starih obrta, lovstva, ribolova i pčelarenja.

Golte

Golte su suvremeni sportsko rekreacijski centar u kojem najviše akcije ima upravo zimi. Suvremeno opremljene skijaške pruge omogućuju obilje zabave i užitka skijašima, boarderima i sanjkačima. Tijekom toplijih mjeseci Golte su zanimljive ljubiteljima koji u ljetnom vrtu imaju priliku vidjeti raznolikost raslinja ovog kraja.

Maškare i karneval

Prva i najveća priredba za širu publiku posjetitelja je karnevalska proslava koju u Sloveniji zovu „pust“ ili „pustovanje“. Mozirje se ponosi dugogodišnjom tradicijom pusta. Sudionici u priredbi nazivaju se „pustnjaki“ i nose visoke šešire, cilindre, frak i bijele hlače. Na čelu povorke mozirski pustnjaki nose svoju zastavu. Zato je taj dio godine možda najzanimljiviji za posjet ljubitelja tradicije, etnologije i kulture.

Radi se o najvećem području Gornje Savinjske doline koje nije zanimljivo samo zbog prirode koja svojom ljepotom i bogatstvom obara s nogu. Ono što zaokružuje priču koju priča Mozirje su povijest, tradicija i odličan položaj. Pregledajte našu ponudu kuća i apartmana za odmor u Mozirju i rezervirajte svoj odmor iz snova u Sloveniji.