Novo mesto - apartmani i kuće za odmor

Novo mesto je najveći grad u Jugoistočnoj Sloveniji. Ujedno je i glavni grad povijesne pokrajine Dolenjska. Njegova stara jezgra će vas oduševiti svojim Glavnim trgom s arkadnim hodnicima u prizemlju gradskih kuća. Neće vam nedostajati lijepog nadahnuća jer tu su i Gradska vijećnica, stolna crkva sv. Nikole i franjevačka crkva, Dolenjski muzej i galerija Jakčev dom. Na površini lijepe rijeka Krke zrcale se pročelja znamenitih kuća na Bregu – najslikovitijem dijelu stare jezgre koja je često bila motivom ovdašnjim slikarima kroz povijest.

A family with their dog enjoying dinner outside during a stay in a holiday home

Rijeka Krka i Rudolfova splav

Jedno od glavnih prirodnih obilježja koje oblikuje Novo mesto je rijeka Krka. Radi se o dolenjskoj rijeci s najviše karaktera, a ujedno je to jedina rijeka u Sloveniji koja u svom koritu stvara sedru. Dolinom Krke isprepliću se prirodne i kulturne baštine tako da je ona svojevrstan simbol Dolenjske. Svako toliko ugledat ćete stare drvene mostove, mlinice, pilane. Na jednom od najizraženijih riječnih zavoja, leži središte Novog mesta. U Otočcu se nalazi i golf igralište te brojni drugi sportski tereni. Rodolfova splav posebno je iskustvo za posjetitelje na kojoj ćete ne samo vidjeti lijepi grad s rijeke već i upoznati različite likove koji tijekom plovidbe predstavljaju sebe i krajeve kroz koje prolazite. Program uključuje glazbu i posebnost Doljenjske – kiselo vino cviček.

Dvorci Otočec i Struga

Dvorac Otočec nalazi se na lijepom otočiću između plitkih tokova Krke, punih sedrenih barijera i otočića. Spominje se još u trinaestom stoljeću. Imao je burnu povijest, mnoštvo vlasnika od kojih je svaki ostavio svoj trag, a danas ponosno stoji s četiri okrugla obrambena tornja i središnjim obrambenim tornjem nad ulazom u unutrašnje dvorište. Danas je njegov prizor često simbolom ne samo Novog mesta i rijeke Krke, već i Dolenjske. Dvorac Struga nalazi se na desnoj obali Krke u blizini naselja Gumberk. Nastao je u petnaestom stoljeću, no tu njegov razvoj nije stao, tako da je danas prekrasan primjerak karakteristične dvorske arhitekture šesnaestog stoljeća. U njemu se nalazi muzej žive povijesti, a njegova obnova nije dovršena i stalno je u postupku.

Vinorodni brežuljci i aktivna zabava

Bela Krajina je prekrivena brežuljcima na kojima se nalaze šume ili vinogradi. Zato je ovo područje idealno za razgledavanje biciklom. Postoji i ponuda vodenih sportova na rijeci Krki na kojoj postoje i kupališta. Na udaljenosti kraćoj od 15 kilometara od središta Novog mesta možete posjetit čak dvoje toplice: Šmarješke toplice i Dolenjske toplice. Ono što posebno obilježava ovo područje su lijepe zidanice (kućice s vinskim podrumom obično uz vinograd ili u njemu). rezervirajte neku od naših kuća za odmor i kušajte osobiti cviček, kiselo vino koje ne smije imati više od 10 % alkohola.

Pregledajte našu ponudu kuća i apartmana za odmor u Novom mestu, rezervirajte svoj smještaj i provedite odmor iz snova u Sloveniji!