Tolmin - vile, kuće i apartmani

Tolmin je lijepi gradić u slovenskoj regiji Goriška na sjeverozapadu Slovenije. Nedaleko sjeverno od njega leži jedini nacionalni park Slovenije, Triglav. Već stoljećima je prirodno, povijesno i kulturno sjecište triju dolina: doline rijeke Soče, doline rijeke Bače i Idrijske doline.

Ferienwohnung in Tolmin

Popularne kuće za odmor u Tolmin

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Tolmin

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Tolmin

Loading...

Znamenitosti u mjestu Tolmin

Ponos tolminskog područja su lijepa stara jezgra, atletski stadion, odlični sportski tereni i Tolminski muzej koji skrbi o bogatim arheološkim i povijesno-etnološkim muzejskim zbirkama. U Tolminu se nalazi jedno od najbogatijih arheoloških nalazišta Europe iz željeznog doba. Na širem tolminskom području pronaći ćete velik broj važnih kulturnih spomenika i ostataka iz Prvog svjetskog rata. Ljepotom se posebno ističe, kao spomenik tog vremena, Crkve svetog duha na Javorci koju su na divnom mjestu nad planinom Polog u dolini rijeke Tolminke sagradili austro-ugarski vojnici u spomen palim suborcima, a od 2006. se nalazi na popisu europske baštine. Kada govorimo o Tolminu, ne možemo ne spomenuti znamenita Tolminska korita, najniže i najjužnije ulazne točke u nacionalni park Triglav te ujedno najvažnije prirodne znamenitosti područja.

Aktivnosti u mjestu Tolmin

Tolmin vam nudi i raznolik izbor rekreacijskih aktivnosti na otvorenom, prvenstveno pješačenje, trčanje, planinarenje, razne sportove na vodi, padobranstvo, zmajarenje, ribolov i još mnogo toga. Možda nekima nije poznato, ali Slovenci apsolutni zaljubljenici u aktivnosti na svježem zraku. Sve te aktivnosti nude se i u organiziranim aranžmanima za posjetitelje. Ove planine i brda nude prekrasne vedute na blažim ili ozbiljnijim usponima, a smaragdna rijeka Soča idealna je za navalu adrenalina na raftingu. Biciklistički putevi kroz različite slikovite krajolike i po samotnim stazama oduševit će svakog biciklista. Moramo još spomenuti i zračno jedrenje, letenje balonom, penjanja po prirodnim ili umjetnim stijenama, vožnje rijekom na jet skiju te odbojku na riječnom pijesku. Ne zaboravimo ni bogate festivalske aktivnosti od tradicionalnih do suvremenih višednevnih festivala suvremene glazbene scene kojima je Tolmin ljetna pozornica.

Pregledajte našu ponudu kuća i apartmana za odmor u Sloveniji i rezervirajte svoj odmor iz snova u lijepom mjestu Tolmin!