Bovec - vile, kuće i apartmani

Bovec je smješten na krajnjem sjeverozapadu Slovenije, na sjeveru regije lijepe i zelene regije Goriška. Talijani ga nazivaju Plezzo, a njemačko ime mu je Flitsch. Ovo je prelijepo šumovito područje u kojem se izmjenjuje riječna dolina i planinski obronci. Nad Bovcem stražari lijepa planina Svinjak (Svitnjak), istočno i sjeverno se nalazi regija Gorenjska, a zapadno Italija.

Neka odredišta su lijepa ljeti, neka zimi, a u Bovcu se teško može reći da sva godišnja doba nisu jednako lijepa. Spoj utjecaja kontinentalne, sredozemne i planinske klime, ovo je područje pretvorio u scenografiju iz bajke. Zato su ljubitelji prirode i aktivnosti na otvorenom ovdje svoji na svome.

Rijeka Soča

Skijanje i golf

Samo četiri kilometra od središta malog mjesta Bovec nalazi se golf igralište s devet rupa koje je dulje od tri kilometra. Okružuje ga netaknuta priroda i planine među kojima je i gora Kanin s najvišim skijalištem u Sloveniji. Skijaški centar sa žičarom od središta je mjesta udaljen niti dva kilometra. Ovdje se uz klasično alpsko skijanje, skijaško trčanje i daskanje nudi i skijaški paragliding. Pravi ljubitelji zimskih adrenalinskih aktivnosti okušat će se u ledenom penjanju po smrznutim slapovima.

Aktivnosti u prirodi

Rijeka Soča glavna je žila kucavica aktivnosti na području Bovca i ostalih dijelova Goriške. Njena smaragdna boja koju vidite na fotografijama doista je takva, a to je nešto u što se morate uvjeriti svojim očima. Na njoj ne samo da se može ribariti u bistrim vodama, već i baviti svim aktivnostima od vožnje kajakom, kanuom i raftinga. Tu su i vrhunske adrenalinske ponude poput zip-linea. Područje prožimaju pješačke, planinarske i biciklističke staze. U blizini se nalazi i mala sportska zračna luka iz koje možete poletjeti na panoramsko razgledavanje ili skok padobranom u tandemu ili samostalno.

Planine i dolina rijeke Soče sami po sebi su dovoljno lijepi da su vrijedni obilaska, no Bovec je puno više od toga. Ovo je pravo mjesto za odmor u prirodnom okruženju,bio on romantičan, obiteljski, miran ili dinamičan. Pregledajte našu ponudu vila, kuća i apartmana u Bovcu i rezervirajte svoj odmor iz snova u Sloveniji.