Otok Sylt - kuće za odmor

Četvrti po veličini njemačkih otoka, Sylt je udaljen desetak kilometara od kopna. Ovo je pak najveći otok u skupini Sjevernih frizijskih otoka, savezne zemlje Schleswig-Holstein. Sa istočne strane je Vadensko more dok se na zapadnoj strani proteže pješčana plaža u dužini od četrdeset kilometara. Povezan je sa kopnom jedanaest kilometara dugim nasipom preko kojeg je cesta i željeznica. Oblik otoka se neprestano mijenja zbog nanosa, dok središte, u području mjesta Westerlanda i Sylta leži na pješčenjaku. Sa morske strane javlja se u obliku crvenih litica, dok se u plićim dijelovima pretvara u plodnu zemlju. Sylt je najpoznatiji i najpopularniji njemački otok u Sredozemnom moru. 

To pokazuje i činjenica da ovdje godišnji odmor prosječno provede 90 000 turista. Puno manje ih ovdje stalno živi, jer su nekretnine izuzetno skupe stoga si sve manje stanovnika može priuštiti život na ovom otoku. No, turisti ga obožavaju, upravo zbog blage klime čak i tijekom zimskih mjeseci. Činjenica da otok krasi četrdeset kilometara duga pješčana plaže jasno je zbog čega je ovo rajski otok, ujedno i raj za surfere i ljubitelje vodenih sportova. Uz blizini plaža naći ćete iznimne restorane u kojim možete uživati u brojnim njemačkim specijalitetima.

germany

Otok bogatih i slavnih

Sylt je otok u obliku slova Z, a godinama je znan po okupljanju jet-seta. Možete svakako reći da je ovo jedno od najluksuznijih njemačkih ljetovališta. Na samo dvadesetak kilometara udaljen je od Danske. Na Syltu vas očekuje odlična zabava, pogotovo noćni provod, iako ima dijelova otoka koja su prilagođena odmoru za obitelji. Najveće mjesto na otoku je Westerland koje garantira odličan provod, jer su upravo ovdje stacionirani mnogi klubovi,  restorani i barovi. Kušajte svježu ribu tek izvađenu iz mora, koja se ovdje brzo priprema i nudi, zajedno sa koktelima i raznim pićima.  Uz restorane i barovi, u ovom ćete mjestu naći i kino-dvorane, kazalište gdje ćete moći uživati u raznim predstavama. Ukoliko više volite saune i bazene, tu je i poznati veliki kompleks Sylter Welle koji je otvoren cijel godine. U Westerlandu živi oko 10 000 stanovnika.

Otok Sylt također posjećuju i svi oni kojima je potrebna terapija izvorskom vodom, koje se nalaze na unutarnjoj  istočnoj obali. Terapije blatom, jodiranih zrakom i pijeskom najčešće su tražene terapije.

Ukoliko želite savršeno opuštajući odmor, na rajskom otoku, onda je ovaj otok savršen izbor za vas. Wellness, saune, bazeni, i predivna kilometarska plaža? Sve to možete na otoku Sylt  doživjeti i iskustiti! Rezervirajte smještaj iz naše ponude i poklonite si odmor iz snova na rajskom otoku Sylt! Posjetite ovaj divan otok u Njemačkoj!

.