search

Slovenija - šume, planine i alpska jezera

Ova malena zemlja, smještena na prostoru između Alpa i Sredozemlja, ponosno ističe svoja prirodna blaga i raznolikost krajobraza. Za slovensku obalu Jadrana tipična je submediteranska klima, dok u unutrašnjosti ove zemlje na sunčanoj strani Alpa prevladava planinska tj. alpska klima. Ovaj kontrast čini Sloveniju osobitom destinacijom za odmor, koja u svako godišnje doba i za svačiji ukus, ima dosta toga za ponuditi. Stoga je individualno osmišljen odmor po vlastitom ukusu u jednoj od NOVASOL vila, kuća i apartmana za odmor idealan za upoznavanje ove prelijepe zemlje i njezinih prirodnih ljepota daleko od krkljanca masovnog turizma.

Apartmani Slovenija

Slovenija - odmor na predivnoj obali

Naravno da ćete i u Sloveniji naći vile, kuće i apartmane sa vlastitim bazenom, ali se niti slučajno ne smije propustiti uživanje na jednoj od mnogobrojnih plaža skoro 50 km duge slovenske obale Jadrana. Od Kopra do Izole, pa sve do Pirana i Portoroža očekuju Vas božanstvene uvale sa prirodnim, šljunčanim ili pješčanim plažama, te uređenim lučicama i šetnicama uz obalu. Dodatnu čar pruža idilična slika sredozemnih gradića. Za ljubitelje športova na vodi pružaju se izvanredne mogućnosti, dok za bicikliste svakako preporučamo da za vrijeme hladnijih dana krenu duž obale, jer je gotovo cijeli pojas slovenske jadranske obale moguće proći i upoznati na dva kotača.

Sunčane Alpe

Varate se ako mislite da je ovaj maleni dio obale jedino što Slovenija ima za ponuditi. Tu su još tisuće tajnovitih i fascinirajućih špilja, impozantna brda, živopisne rijeke, vodopadi, kristalna jezera i bajkoviti dvorci, utvrde, te barokni gradovi poput Ljubljane i Maribora. Jedinstvene atrakcije su svakako i Kobilarna Lipica, ergela u svijetu čuvenih konja lipicanera u Lipici te Nacionalni park Triglav sa gotovo 3000 m visokim vrhom, koji ujedno predstavlja najviši vrh Slovenije. Uživajte u prirodnim ljepotama u proljeće ili jesen na šarolikim i uređenim biciklističkim ili pješačkim stazama ili se pak opustite u jednoj od mnogobrojnih toplica poput one u Rogaškoj Slatini.

Zimski odmor u vili, kući ili apartmanu za odmor

Slovenija, osobito poradi još uvijek povoljnih cijena, postaje sve više omiljena među poklonicima zimskog športa. Na raspolaganju je 12 skijališnih centara u kojima možete uživati u visokoj sezoni od prosinca do veljače i među kojima se Kranjska Gora i Rogla ubrajaju među top destinacije. NOVASOL vile, kuće i apartmani za odmor se često nalaze u blizini samih spustova ili staza za skijaško trčanje.