Bohinj - vile, kuće i apartmani

Dok Bohinj ne vidite sami, nećete vjerovati o koliko se ljepoti radi. Usred doline u Julijskim Alpama, u srcu jedinog slovenskog nacionalnog park, u regiji Gorenjska, smjestilo se najveće prirodno jezero u Sloveniji. Triglav nije samo jedan od najljepših nacionalnih parkova Europe, veći jedan od najstarijih.

Apartmani Bohinj

Pokljuka

Visoka krška zaravan Pokljuka nalazi se na istočnom rubu nacionalnog parka Triglav. Prekrivena je smrekovom šumom i livadama. Na rubovima ogromnih šuma i danas možete vidjeti životinje kako pasu. Obvezno kušajte domaće kiselo mlijeko, planinski maslac i sir. Pokljukom prolazi više označenih pješačkih i planinarskih staza koje možete osvajati za hladna i topla vremena. Zimi se sve ogrne u bijeli snježni plašt i postane pozornicom ne samo zabave u prirodi već i organiziranih sportskih natjecanja, poput međunarodnog natjecanja u biatlonu.

Putovanje Bohinj

Vogel

Vogel je ljeti planina, a zimi prirodno gorsko skijalište s najduljom skijaškom prugom u Sloveniji. Rijetko gdje ćete pronaći tako spektakularan pogled na Julijske Alpe i Triglavsko gorje. Vogel mjeri čak 1923 m, a ne možete baš često skijati u nacionalnom parku. Osim što je omiljeno izletište i ljeti i zimi, ovdje se okupljaju ljubitelji skijanja i uspinju se žičarom s gondolom do Rjave skale (Smeđe stijene) na nadmorskoj visini 1535 m i pogledom na Bohinjsku kotlinu i Bohinjsko jezero.

Kuće za odmor Bohinj

Bohinjsko jezero

Ovo je jezero najveće prirodno i stalno jezero u Sloveniji. Njegov glavni protok je prelijepi slap Savica s dva kraka koji je visok gotovo osamdeset metara, a napajaju ga dva podzemna jezera. Za kišna vremena, događa se da krško područje ne može primiti svu vodu i slap tada na kratko vrijeme bude najviše visine. Iako je ovo jezero manje popularno od Bledskog, možda je zbog toga i ljepše za posjetiti. Ovdje vas čeka odlična mreža pješačkih staza, penjanje po ledenjačkim blokovima i uređenim penjalištima. U jezeru se ljeti može plivati, veslati, a promet motornim plovilima nije dozvoljen, no zato su tu električna. Omiljena veduta su most i crkvica svetog Ivana Krstitelja (cerkev sv. Janeza Krstnika) na jugozapadnoj obali jezera.

1967. Agatha Christie odsjela je u Bohinju sa svojim suprugom sirom Maxom Mallowanom. Razgledavala je nacionalni park i utvrdila da su Bohinj i njegova dolina prelijepi za umorstvo. Pregledajte našu ponudu apartmana i kuća i rezervirajte svoj smještaj iz snova u Sloveniji!