Bled | Vile, kuće i apartmani u slovenskim planinama

Ako još niste bili na odmoru u Sloveniji, Bled u regiji Gorenjska odlično je mjesto za početak. Sa svojom okolicom i prirodnim ljepotama jedno je od najljepših alpskih odredišta koje obilježavaju blago podneblje i termalne jezerske vode. Ljepota planina odražava se na površini jezera, a mir i svježi zrak stvaraju atmosferu koja opušta svakog posjetitelja. U alpskom jezeru uz čiji se rub na vrhu litice nadvio se krasan dvorac nalazi se jedini otok u cijeloj Sloveniji.

Bled

Bledsko jezero

Gradić Bled poznat je upravo po svojem prekrasnom jezeru koje se na slovenskom naziva Blejsko jezero. U najdubljem dijelu duboko je samo tridesetak metara, a ljeti temperatura vode naraste do ugodnih 26 stupnjeva zahvaljujući termalnim izvorima na sjeverozapadnoj strani jezera. Ovo je idealno mjesto za ljetno opuštanje u zelenom okolišu svima koji uživaju u podalpskoj klimi. Šest kilometara šetnice vodi oko jezera, a idealni su za laganu rekreaciju poput šetnje, jogginga ili vožnju biciklom. Zaželite li se malo teže akcije, uvijek se možete okušati u veslanju na jezeru na kojem se održavaju i međunarodna veslačka natjecanja. Zimi se za najnižih temperatura stvori idealna površina za klizanje. Pletne su tradicionalne lađice u kojima možete na organizirane obilaske jezerom, a ne zaboravite se fotografirati s labudovima. Jedini slovenski otok s crkvicom i 99 stuba koje vode od malog pristana nje prvotno je bio dom hramu božici ljubavi, a i danas je romantično mjesto na kojem često možete vidjeti mladence.

Nacionalni park Triglav i aktivnosti na području Bled

U neposrednoj blizini Bleda leži nacionalni park Triglav, jedini nacionalni park u Sloveniji koji zauzima čak 4 % njene površine. Širi se gotovo cijelim područjem Julijskih Alpa i jedan je od najstarijih parkova Europe. Ovdje se možete baviti svim mogućim sportskim aktivnostima koje ne zadiru u očuvanje prirode odnosno ne onečišćuju okoliš niti ugrožavaju život flore i faune. Ovdje je još 1937. otvoreno golf igralište, a danas je to najstarije i najveće igralište u Sloveniji na kojem možete uživati od ožujka do studenog. Jeste li ikad čuli za bellyak ili geocaching? I u njima se možete okušati ovdje uz ostale aktivnosti poput jahanja, raftinga, motociklizma, vožnje balonom, ribolovom, tenisom i toliko drugih aktivnosti da ćete morati na malo dulji odmor, želite okušati sreću u svemu. Zimske aktivnosti u regiji Gorenjska najrazvijenije su u cijeloj zemlji. Područje Pokljuka domaćin je cross country natjecanja. Tu su uz alpsko i nordijsko skijanje još penjanje po ledu, sanjkanje, krpljanje, boardanje i još mnogo toga.

Rezervirajte svoju kuću za odmor, apartman ili vilu u mjestu Bled i provedite odmor iz snova u Sloveniji!