search

Otok Fyn - vile, kuće i apartmani

Fyn je s razlogom opisan kao otok bajki u Danskoj. Upravo tu je glasoviti pisac Hans Christian Andersen napravio prve korake, ali i sam otok po sebi svojom raznolikošću pruža bajoslovan doživljaj.

Vile, kuće za odmor i apartmani na ovom otoku, uglavnom su smješteni uz kilometrima dugačku obalu, od Hasmarka na sjeveru do Hornea i Fåborga na jugu. Između te dvije točke nalazi se zanimljiv krajolik idiličnih gradova i kuća, te na sjeveru fjordova i uvala. Pruža uistinu mnogo toga za otkrivanje, poput palače ”Egeskov Slot” ili mjesta Odense gdje se nalazi poznati zoološki vrt i kuća Hans Christiana Andersena.

Već nakon napuštanja autoceste, osjeća se mirna i ugodna atmosfera kojom Fyn zrači. Međusobno se isprepliće priroda sa idiličnim selima i kućama slamnatih krovova. Sa više od 120 palača i imanja, te susjednim otocima Langeland i Tåsinge, ovaj otok nudi nešto sasvim posebno.

Zbog središnjeg položaja i mostova koji ga povezuju sa Seelandom i Jutlandom, prikladan je za kraći i duži boravak.

Na Fynu se također nalaze ugodne ribarske luke i marine, koje pružaju razne mogućnosti za surfanje, jedrenje i druge sportove na vodi.

Vile, kuće za odmor i apartmani Fyna u Danskoj idealan su odabir za idiličan odmor ispunjen različitim aktivnostima.