Overijssel - vile, kuće i apartmani

Tražite li odmor u romantičnom dijelu Europe, gdje se prostiru polja, livade i šume, ravničarska provincija Overijssel u Nizozemskoj je pravo mjesto za vas. Radi se o četvrtoj po veličini provinciji u Nizozemskoj koja leži između Drenthea na sjeveru, Flevolanda na zapadu i Gelderlanda na jugu. Kao što ime sugerira ovo se područje nalazi s one strane IJssela, koji je rukavac rijeke Rajne, prema sjeveru. Ovdje vas očekuju krajolici pjeskovitog tla, niski brežuljci prekriveni vrijeskom, razbacanim šumarcima i močvarnim livadama gdje obitava veliki broj ptičjih vrsta. Sjeverozapad provincije Overijssel, sjeverno od grada Zwollea, poznat je po proizvodnji mlijeka i uopće uzgoju goveda, ali i po malim farmama koje su ostale vjerne tradicionalnom načinu života, rada i proizvodnje. Dođete li u središnji dio – Salland – očarat će vas voćnjaci, jer je ovdje voćarstvo osnovna djelatnost. U provinciji se nalaze dva nacionalna parka koji leže na sjeverozapadu, a osnovani su da bi se zaštitila tresetišta i napravili rezervati za ptice močvarice.

Ova se regija unatoč lijepoj prirodi prvenstveno diči kulturom i gastronomijom. Svi ljubitelji umjetnosti i kulturnih sadržaja uopće bit će ugodno iznenađeni. Volite li planirati, sigurno u svoj raspored zapišite ručak u prirodnom rezervatu De Lutte, a večeru u nekom od predivnih restorana.

Zwolle je jedan od najljepših gradova ove provincije. Sam grad je poznat po svojim povijesnim fasadama, čuvenim vilama i moćnoj tvrđavi. Položaj samog grada uz vodene puteve pripomogao je njegovom moćnom razvoju u četrnaestom stoljeću što ga je lansiralo među najrazvijenije metropole tog doba. Njegov razvoj trgovine ga je učinio gradom Hanzeatskog saveza u petnaestom stoljeću, a to je donijelo bogatstvo koje se oslikava u arhitekturi. Kada budete radili planove za svoj odmor u Overijsselu ne zaboravite rezervirati kuću ili apartman za odmor, a onda i Zwolle uvrstite u raspored izleta.

Overjissel

Popularne kuće za odmor u Overijssel

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Overijssel

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Overijssel

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Overijssel

Loading...

Zabavni parkovi

U Overijsselu vam na raspolaganju stoji nekoliko različitih zabavnih parkova: park Hellendoorn, zabavni park Slagharen i obiteljski park De Waarbeek u Hengelu. Posjetite još egzotičniji zoološki vrt Taman Indonesia Kallenkote u kojem žive manji i rijetki azijski sisavci i ptice. U Labirintu osjetila u zoološkom vrtu u Boekelu možete se zabaviti istraživanjem labirinta parnom željeznicom, a vaši najmlađi otkrivat će kako životinje izgledaju, kako se glasaju i još puno toga.

Regija

Rezervirate li svoju kuću za odmor ili apartman u Nizozemskoj znate da vam neće nedostajati aktivnosti na otvorenom. Overijssel je doista lijepa regija za vožnju biciklom i pješačenje. Neka vam se na putu nađe što više prirodnih rezervata i parkova. Twents Heuvelrug i nacionalni park De Weerribben su neizostavni, a mi znamo da ih nećete zaboraviti. iz te lijepe prirode krenite prema gradićima poput Gieroorna, Blokzijla ili Deventera. Oni koji se ne boje nostalgije i romantike posjetit će selo Ootmarsum i punim plućima udahnuti atmosferu okruga Twente.

Grad Zwolle – živi udžbenik iz povijesti

Glavni grad provincije prelijepi je srednjovjekovni Zwolle. Svoju ljepotu može zahvaliti svojim marljivim žiteljima koji su ga kroz stoljeća uljepšavali, jer je njihova trgovačka umješnost rezultirala članstvom u hanzi čime se mogu pohvaliti samo najrazvijeniji gradovi Europe tog doba. Ono što morate posjetiti je zasigurno Sassenport. Radi se o 50 metara visokim vratnicama, ako ih možemo tako skromno nazvati, kojima se ulazi u stare gradske zidine. Sagrađene su početkom petnaestog stoljeća, a danas su na popisu 100 lokaliteta nizozemske kulturne baštine. Rezervirajte kuću ili apartman u Overijsselu i posjetite lijepi grad Zwolle u Nizozemskoj.