Friesland - vile, kuće i apartmani

Mnogi će pomisliti da se radi o Friziji, povijesnoj pokrajini koja se proteže od sjeveroistoka Nizozemske preko Njemačke pa sve do Danske. U ovom se slučaju radi o Frieslandu, pokrajini koja je samo dio povijesne Zapadne Frizije, a sjever Nizozemske dijeli s pokrajinom Groningen koja leži istočno. Ako ste ljubitelj zabave na vodi, morate posjetiti regiju Friesland. Ovdje vas okružuju nevjerojatni krajolici s više od 650 km vodenih puteva, zatvorenog mora i frizijskih otoka. Praktički svaka kuća i apartman za odmor u Frieslandu smješteni su uz obalu ili su joj doista jako blizu. Moramo li naglašavati da vam ovdje neće nedostajati kulturnih bogatstava?

Fryzja

Popularne kuće za odmor u Friesland

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Friesland

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Friesland

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Friesland

Loading...

Leeuwarden

Leeuwarden je grad bogate povijesti. U njemu možete uživati u šetnji razgledavajući stare građevine, a osvježiti se u nekom od kafića ili restorana nakon naporne kupovine. Osobit dojam ostavlja pečat ovog grada, 40 metara visok toranj Olehove, na koji se možete popeti i svjedočiti nevjerojatnim panoramama ovog ravničarskog kraja. Svjetska slava prati i muzej keramike koji se ovdje nalazi. Posjetite li Friesland, a ne dođete li i barem jedan dan u Leeuwarden, mnogo ste propustili. Središte mjesta koje datira još iz trinaestog stoljeća  je u najmanju ruku fotogenično, a njim dominira neogotička katedrala.

Zabava i zanimljivosti

Kad već provodite lijep obiteljski odmor u svom apartmanu ili kući u Frieslandu u Nizozemskoj, zašto ne biste posjetili neku zanimljivost i zajednički se zabavili? Ovdje neće pronaći velike zabavne parkove za masovni turizam, ali ćete imati prilike posjetiti različite manje zabavne sadržaje, parkove i igrališta. Grad Leeuwarden skriva prelijepi akvarij (aqua-zoo), a u gradu Appelscha možete posjetiti manji zabavni park Duin en Zathe koji je malen samo dimenzijama, a ogroman gledaju li se sadržaji i zanimljivosti.

Krajolik

Krajobrazi u Frieslandu puno su dinamičniji nego biste u prvi mah pomislili, jer se radi o Nizozemskoj. Na južnoj obali Frieslanda, na IJsselmeeru, leži područje Gaasterland sa svojim nevjerojatnim šumama. Posjetitelji koji šećući šumom Rijsterbos iziđu na obalu jezera IJsselmeer razumjet će o čemu se ovdje govori. Zajedno s Frizijskim jezerima Gaasterland oblikuje ovo jedinstveno područje. Na drugim dijelovima obale zateći ćete vrištine i pješčane dine. Trajektne veze bez problema će vas odvesti do otoka Vlieland, Terschelling, Ameland i Schiermonnikoog, a oni su sigurno najpopularnija dnevna izletišta. Ne zaboravite na ljupka i slikovita sela Sneek, Staveren, Hindeloopen, Workum i Schlösser.

Obalni Friesland

Čarobni Friesland nalazi se na sjeverozapadu Nizozemske, a od ostatka zemlje razlikuje se poprilično. Ovdje postoji sasvim drugačija kultura, a govore frizijskim i to, konkretnije, zapadnofrizijskim jezikom. Ovo je divno podneblje za sve one koji žele provoditi svoj odmor aktivno, na otvorenom. Ljubitelji pješačenja i biciklizma ovdje će doći na svoje, a za njima neće nedostajati ni privrženici vodenih sportova. U Frieslandu postoji povezana mreža slatkovodnih jezera koja predstavlja raj za ribiče i plivače te sve one željne jednostavne šetnje prirodom uz mirne vode. Zašto ne biste unajmili plovilo ili bicikl te razgledali ovo područje na malo drugačiji način?

Jedinstveni Friesland

Obala nevjerojatnog Vadenskog mora nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske prirodne baštine. Na prvi vam pogled dah oduzmu bijele pješčane plaže, a onda uočite pravo bogatstvo: jedinstvenu floru i faunu. Posjetite čak četiri nacionalna parka u regiji: Lauwersmeer, Schiermonnikog, Drents Friese Wold i Alde Faenen. Čak i u njihovoj blizini nudimo kuće i apartmane za odmor koji su idealno ishodište za obiteljsko istraživanje jednog od parkova u Nizozemskoj.