Južna Holandija - vile, kuće i apartmani

Južna Holandija jedan je od zapadnih provincija Nizozemske, a smještena je uz obalu Sjevernog mora. Kilometarske pješčane plaže i poznata ljetovališta u Scheveningenu i Bloemendaalu omiljena su ne samo među Nizozemcima već ih prati dobar glas u cijeloj Europi. Svoj odmor u Južnoj Holadniji možete započeti izletom u neku od zanimljivih lokacije ove lijepe provincije, poput Keukenhofa u Lisseu,  tornja Euromast u Rotterdamu, parka minijatura u Scheveningenu i još puno toga.

Smještaj Južna Holandija

Popularne kuće za odmor u Južna Holandija

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Južna Holandija

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Južna Holandija

Loading...

Južna Holandija - kuće za odmor

Naše kuće i apartmani za odmor u Južnoj Holandiji idealne su za aktivan obiteljski odmor na nizozemskoj obali. U turističkom naselju Duinpark De Witte Raaf na samo kilometar i pol od plaže Noordwijk nudimo kuće za odmor koje su idealne za dinamičan i aktivan odmor. Vjerujemo da će vam krajolik biti zanimljiv, a isti se sastoji od šumaraka, plaža, pješčanih dina, lijepe šetnice i brojnih sjenica i kojima možete večerati promatrajući zalazak sunca. Prošećite pješčanim dinama, odvezite se obalom i razgledajte obližnja sela, udahnite povjetarac sa Sjevernog mora u blizini svoje kuće za odmor u Južnoj Holandiji u Nizozemskoj.

Možda ste namjeravali isključivo lješkariti na plaži ili u udobnosti svoje kuće za odmor u turističkom naselju Duinpark De Witte Raaf u Noordwijku, no bila bi šteta ne iskoristiti prilike za izlet u ovoj lijepoj provinciji. Jedna od njih sigurno je Kinderdijk u blizini Rotterdama. U njemu se nalazi mreža najveće koncentracije vjetrenjača u Nizozemskoj. Same vjetrenjače, njih ukupno devetnaest, sagrađene su 1740 kao crpke prilikom stvaranja poldera. Vjetrenjače možete posjetiti, a bude li imali sreće i vremensku uvjeti budu povoljni, možete se malo pretvarati da ste Don Quiote koji se bori s 19 divova. Cijelo područje je idealno za razgledavanje biciklom. Čak postoji biciklistička tura koja ovo mjesto spaja s Goudom odakle potječe jedna od najpopularniji vrsta sira na svijetu.

Glavni grad provincije Južna Holandija je Hag (Den Haag). Radi se jako lijepom i mirnom gradu u kojeg se isplati razgledati. Hag je upravno središte države, a u njemu se nalazi i Međunarodni sud pravde koja se nalazi u Palači mira, a tu se nalaze i Viteška dvorana, Senat i Dom zastupnika. Posjetite i palaču Noordeinde. Zašto ne i posjetiti suvremeni Skyline Resident u suvremenom dijelu grada koji je također prelijep. Hag je jedan od rijetkih gradova gdje su suvremeno i tradicionalno spojeni tako elegantno da ćete više puta zastati i diviti se jednostavnosti lijepih rješenja. Scheveningen sa svojim lijepim plažama leži nedaleko Haga.

Posjetite i Keukenhof u Lisseu. Radi se o tipično nizozemskom vrtnom kompleksu koji je jedinstven i svjetski poznat. Nigdje nećete vidjeti toliko posebno lijepih tulipana. Raspitajte se o vremenu kada je dostupan posjetiteljima i neće požaliti. Svakako preporučujemo da ga razgledate u proljeće kada je sve u cvatu.

Gradić koji vam također ne smije umaći prilikom planiranja izleta je lijepi Delft. Radi se o jednom od najstarijih nizozemskih gradova, a njime prolaze brojni kanali. Delft je pitoreskan gradić a svjetski je poznat po plavim uzorcima na bijelom porculanu brojnih tanjura, tanjurića, zdjela i šalica, a proizvodi se u ovom kraju još od šesnaestog stoljeća.

Oni koji ne žele da ih okrivimo za previše romantike na odmoru posjetit će najveću europsku luku Rotterdam ili Schiedam, grad koji je svjetski poznat po nizozemskom alkoholnom piću jenever i pet najvećih vjetrenjača na svijetu. Gradić Alphen aan den Rijn drevno je mjesto s prapovijesnim nalazištem i pripadajućim muzejom. rezervirajte svoju kuću za odmor ili apartman u Južnoj Holandiji za svoj odmor iz snova u Nizozemskoj.