Groningen - vile, kuće i apartmani

Kako vam zvuči odmor na obali Sjevernog mora u Nizozemskoj? Nizozemska provincija Groningen na sjeveroistoku zemlje skriva toliko zanimljivosti da ju jednostavno morate posjetiti. Izaberite i rezervirajte neki od apartmana ili kuća za odmor te započnite s istraživanjem ovog poviješću i kulturom bogatog područja. Neke će se dojmiti srednjovjekovne crkve dok će drugi uživati šetnjom kroz mala, autentična sela sjeverne Nizozemske. Krajobrazi Groningena u pravnom su smislu riječi slikoviti, a ostavit će vaš stres i užurbanost daleko na horizontu. Ni ljubitelji vodenih sportova neće ostati prikraćeni. Njih očekuje dobra zabava i nevjerojatan izbor na samom sjeveru. Pripremite se za odličan odmor u provinciji Groningen u jednom od apartmana ili kuća za odmor u našoj ponudi.

Groningen

Popularne kuće za odmor u Groningen

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Groningen

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Groningen

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Groningen

Loading...

Odmor u regiji Groningen

Provodite li svoj odmor u kući ili apartmanu u Groningenu u Nizozemskoj, svjesni ste da se nalazite na tlu koje je bilježilo važne povijesne trenutke. Glavni grad regije je istoimeni Groningen. Iako najstariji zapis sa spomenom njegovog imena datira još iz jedanaestog stoljeća, vjeruje se da je sam grad čak i stariji. Možda ne grad kao takav, ali zasigurno se ovdje nalazila nekakva vrsta naselja, jer postoje arheološki ostaci još iz četvrtog tisućljeća prije nove ere. Grad je procvao krajem šesnaestog stoljeća nakon što je područje pripojeno Nizozemskoj te nedugo nakon toga otvoreno sveučilište. Ovdje vam neće nedostajati predivne renesansne arhitekture.

Rezervirate li kuću za odmor ili apartman u regiji Groningen, možete očekivati da će vaš smještaj biti okružen pastoralnim prizorima livada, pašnjaka i farmi. Ne možete ni zamisliti kako mogu biti lijepa procvala žuta polja obične uljane repice. Da nije sva Nizozemska ravna, možete se uvjeriti u ovoj lijepoj regiji gdje se lijepa sela nalaze na vrhovima brežuljaka. Tako su se branili od nadiruće vode u vremenima prije velikih isušivanja. Možda upravo vas čeka neka kuća za odmor ili apartman s odličnim pogledom koji seže kilometrima i kilometrima daleko. Sama regija broji 600.000 stanovnika, a glavni grad je veliko sportsko i sveučilišno središte, a sve to stvara dojam pravog velegrada međunarodnog značaja. U njemu vam neće nedostajati ni mogućnosti kulturnog uzdizanja ni zabavnog noćnog života. Ne samo da je grad bogat kazalištima i galerijama, već je vrlo izgledno da ćete navečer u jednom od klubova ili barova sreti nekog poznatog umjetnika. groningenski muzej zasigurno je vrijedan posjeta, a vi i vaša obitelj možete ondje vidjeti neka od značajnijih djela suvremene umjetnosti.

Poznato je da je Nizozemska kroz povijest uvijek bila velikom pomorskom silom. U Groningenu se nalazi odlični i bogati Pomorski muzej (Noordelijk Scheepvaartmuseum) koji je usporediv s najboljim muzejima te vrste i za obilazak će vam doista trebati više sati.

Provodite li svoj odmor s obitelji, nemojte propustiti posjetiti utočište za tuljane u Pieterburenu. Ljupke životinje veselo će zabaviti odrasle i djecu, a upravo će oni imati priliku vidjeti divlje životinje i koliko im je potrebna zaštita. Oni koji se doista žele živahno zabaviti, posjetit će posjed Nienoord na kojem se ne nalazi samo lijepo uređena hortikultura i dvorac, već i pravi zabavni park za cijelu obitelj. Možda se dogodi da ste upravo na taj dan planirali izlet, a vrijeme se pokvarilo? Ne brinite! Jednostavno dovedite svoje najmlađe u dvoranu Ballorig Groningen i budite spremni na to da vaše dijete neće htjeti izaći unatoč tomu koliko je lijepa vaša kuća za odmor u regiji Groningen.