Zeeland - vile, kuće i apartmani

Kada govorimo o nizozemskoj provinciji Zeeland u Nizozemskoj većina prvo pomisli na lijepe plaže i sportove na vodi. Neki od vas će možda pomisliti na Novi Zeland, što i ne iznenađuje jer je ta pacifička država dobila ime baš po ovoj provinciji, a ime joj je dao nizozemski istraživač Abel Tasman, prvi Europljanin koji ju ugledao.

Bez obzira na to gdje u provinciji Zeeland rezervirate kuću ili apartman za odmor, od plaže vas ne dijeli više od 15 minuta. Ako igdje postoji bogata ponuda i izbor sportova na vodi, tada je to ovdje. Sve što želite od jedrenja, vožnje gliserom, daskanja, vožnje kanuom, plivanja, pecanja ili ronjenja možete naći u ovoj provinciji. Ljubitelji sunca i mora doći će na svoje na lijepim plažama od granice s Belgijom na jugu u blizini mjesta Zwin pa sve do provincije Južna Holandija na sjeveru. Ovdje ne možemo govoriti  unutrašnjosti, jer se stalno izmjenjuju polderi i vodeni putevi. Ovdje vas očekuju livade, polja pšenice, njive i voćnjaci. Svake godine u lipnju se obilježava mjesec prirode u Zeelandu. Možda je to idealno vrijeme za rezervaciju kuće ili apartmana za odmor u provinciji Zeeland, jer vam tada zasigurno neće nedostajati događanja koja su jedinstvena upravo ovoj regiji. Na samom jugozapadu regije uz belgijsku granicu nalazi se područje Zeelandske Flandrije. Povijesna Flandrija se većinom nalazi u Belgiji i jedna je od njene glavne tri regije. U nizozemskom dijelu vas očekuju prizori potoka, nasipa i vrba, a osobito su lijepi turistički gradići Sluis i Hulst u kojima su trgovine otvorene svakog dana. Kad ste već u blizini, mogli biste skoknuti do lijepog grada Brugesa u Belgiji ili sela Wachtebeke koje se nalazi neposredno nakon granice.

Ribolov je sigurno glavna razbibriga i zabava u Zeelandu u Nizozemskoj. U mjestu Breskens možete posjetiti odličan muzej ribolova. Osim uobičajenih sadržaja tamo možete pogledati filmove o pecanju i ribolovu, vidjeti zbirku slika i fotografija panorama mora i luka te lijepu zbirku fosila. Vjerujemo da će vas makete brodova i luke oduševiti, a najmlađi će se posebno obradovati akvariju.

Parna lokomotiva i vlak Goes Borssele je u biti željeznički muzej utemeljen 1971. Peron vlaka nalazi se samo 500 metara od postaje Goes. Raspitajte se o redu vožnje i naučite razne zanimljivosti dok vaš vlak veselo pućka lijepim krajolicima.

U mjestu Vlissingen nalazi se zabavni park Het Arsenal. Ovdje će se zabaviti sve generacije, jer se radi ne samo o tematskom gusarskom parku već i o predivnom akvariju gdje možete promatrati morske pse kako plivaju pred vas, a raže u otvorenom bazenu plivaju do površine da vas pozdrave.

Zašto ne biste posjetili ludo zabavni vodeni park Deltapark Neeltje Jans na istoimenom otočiću povezanom s kopnom putem dva mosta. Vjerujte nam da niste vidjeli sličan vodeni park ne samo u Nizozemskoj, već i šire.

Neki od vas možda više vole urbane sredine. Zato vam nudimo smještaj u apartmanima i kućama u gradićima u Zeelandu. Spomenuti Goes nalazi se u središtu Zeelanda na Južnom Bevelandu uz Oosterschelde i jezero Veere. Središtem mjesta možete razgledati brojne spomenike koji svjedoče o zanimljivoj povijesti grada i regije. Terneuzen je smješten na Zeelandskoj Flandriji, a radi se o gradu u pravom smislu riječi u kojem vam neće ničeg nedostajati. Posjetite lijepi i sadržajima bogati Vlissingen u Nizozemskoj kojeg se na engleskom naziva Flushing, a po kojem je slavno naselje u Queensu u New Yorku dobilo ime.

Zelandia

Popularne kuće za odmor u Zeeland

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Zeeland

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Zeeland

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Zeeland

Loading...