search

Thüringen - vile, kuće i apartmani

Priroda i kultura, najveća su blaga Thüringena, a sjećanja na Luthera, Bacha, Schillera i Goethea još uvijek su živa. Glavni grad je Erfurt, smješten u geografskom središtu Njemačke. Krajolik je veoma raznolik. Posjetitelji mogu uživati odmor u prirodi, vidjeti impresivne dvorce i palače, opustiti se i obnoviti snagu u ''wellness'' centrima, posjetiti povijesne gradove i upoznati njihovu bogatu kulturu. Mnogo toga privlači posjetitelje u Thüringen. Neće vas razočarati ni Thüringiška šuma, ni Erfurt, ni Eisenach ni mnoga liječilišna kupališta.

Vile, kuće za odmor i apartmani naše ponude su smješteni u odličnom okruženju, kako bi vaš odmor bio ispunjen i nadasve zanimljiv. Bilo da idete na romantičan odmor u dvoje, aktivni odmor sa prijateljima ili zabavan odmor sa obitelji - jedna od vila, kuća za odmor ili apartmana je savršeno rješenje !

Krajolik

Thüringen je područje veličanstvene prirode, u samom središtu Njemačke. Sa 16.000 kilometara uređenih i označenih pješačkih staza, predstavlja top-odredište za ljubitelje pješačenja. Rennsteig je najpoznatija staza Njemačke, duga 168 kilometara, a vodi kroz brdoviti lanac Thüringiške šume i drevnih Thüringiških visoravni, ulazeći u šume Frankonije na sjeveru. Borove šume se smjenjuju sa šumama bukve, močvarnim područjima i brdovitim pašnjacima. Ljubitelji životinja moraju držati oči širom otvorene zbog crno-žutih vatrenih daždevnjaka i divljih svinja.

Kyffhäuser su planine, smještene na južnom rubu Harz planina, a poznate su po geološkoj i botaničkoj raznolikosti i po kulturnom i povijesnom značaju. U drugoj polovici 19.stoljeća bile su najpoznatiji planinski lanac Njemačke.

Pod imenom Kyffhäuser kriju se 3 značenja: planina, dvorac i spomenik, a sve se odnosi na glasovitu legendu. Legenda kaže da je ovo mjesto gdje njemački car Barbarossa spava u svojoj podzemnoj palači i tko ga želi vidjeti, treba je jednostavno posjetiti. Njegova figura sjedi u podnožju spomenika cara Wilhelma. Godišnje tisuće turista posjeti špilje ovog područja. Najpoznatija špilja je upravo špilja Barbarossa u blizini Rottlebena. Čudesan krajolik parka prirode Kyffhäuser, pruža široku paletu netaknutog okoliša.

Thüringiške visoravni se nastavljaju na Thüringišku šumu na jugoistoku. Sastoje se od visokih platoa širokih oko 20 kilometara, koji se spuštaju prema jugoistoku do doline rijeke Bijela Elster u blizini Greiza. Stanovništvo ovdje skromno živi od kaolinita, alumena ( kemijska mješavina ) i željezne rude. U tradicionalnim područjima gdje se iskapa škriljevac, poznat i kao ''Plavo zlato Thüringena'', posjetitelji mogu vidjet tipične kuće sa krovištima od škriljevca. Središnje visoravni karakteriziraju valoviti platoi, sa kojih se pruža prekrasna panorama u daljinu prema unutrašnjosti. Dolina Gornje Saale sa svoja dva akumulacijska jezera, takozvana ''Thüringiško more'' posebno je omiljeno odredište za odmor.

 

Središte Thüringena je područje gdje ljudi žive od zemlje. Srž ovog područja su obradive ravnice i plodni pašnjaci uz obale rijeke., okruženi slikovitim selima i živahnim gradićima, a ljusku čine pošumljeni vrhovi Finnea, Hoche Schreckea, Schmücke brda na sjeveru, sjeverni rubovi Thüringiške šume na jugu i nacionalni park Hainich na zapadu - a sve zajedno ovo područje čini Eldoradom za ljubitelje pješačenja i biciklizma.

Takozvana Drei Gleichen - tri dvorca između Arnstadta i Gothaa, dvorac Runneburg u Weißenseeu i njegov ''brat'' dvorac Wartburg, te palača Beichlingen, privlačna su povijesna zdanja.