search

Berlin - vile, kuće i apartmani

Tražite raznolik i zabavan odmor? Onda svoj slijedeći odmor morate provesti u Berlinu, gradu gdje život uistinu pulsira. Dobra zamjena za skupe hotele su naše vile, kuće za odmor i apartmani u Berlinu, smješteni u različitim djelovima grada.

Tko još ne zna za trijumfalna Brandenburška vrata - simbol Berlina, Stup pobjede ili palaču Charlottenburg ? Ovu živahnu metropolu nije lako svesti na jednu točku jer Berlin zapravo čini više gradova. Berlin je svjetski grad iznimno burne prošlosti, koji na površini većoj od zajedničke površine Münchena, Stuttgarta i Frankfurta na Majni, ujedinjuje brojno i sasvim raznoliko urbano susjedstvo, centre i četvrti.

Ferienhäuser Berlin

Vile, kuće za odmor i apartmani u Berlinu

Svaku berlinsku četvrt, kojih ima čak 12, krasi poseban čar i šarm, stoga djeluju kao mali gradovi unutar veličanstvenog Berlina. Boravkom u jednoj od vila, kuća za odmor i apartmana moći ćete osjetiti jedinstvenu atmosferu najvećeg grada Njemačke, u kojoj se međusobno isprepliće ljepota gradskih parkova, idiličnih naselja i ozračje međunarodnog velegrada.

Kreuzberg

Iz izolirane i veoma siromašne četvrti nekadašnjeg Zapadnog Berlina 70-ih godina, Kreuzberg se razvio u jedan od kulturnih centara u blizini samog središta i jedan od najpoznatijih djelova grada. Uvijek će biti poznat kao glavno vojno raskrižje između istoka i zapada, a najpoznatija znamenitost je upravo takozvana ''Kontrolna točka Charlie'' jedan od značajnijih graničnih prijelaza između dva nekad podijeljena Berlina. S obzirom na velik broj doseljenika koji žive u ovoj četvrti, poseban šarm daje joj multikulturalan karakter.

Prenzlauer Berg

Prenzlauer Berg je prema urbanom planu iz 19.stoljeća, osmišljen kao radnička četvrt. Karakterističan izgled ocrtava više petokatnih stambenih jedinica zatvorenih u blokovima (Njem. Mietskasernen ) u kojima su uglavnom stanovali intelektualci, umjetnici i studenti bivše Njemačke demokratske republike. Pod NDR režimom, četvrt je bila centar otpora. 1989.godine su se u mnogim crkvama ovog područja održavale mise i mirovne demonstracije. Upravo ovdje se nalazi i najveća ulica za kupovinu u Berlinu -Schönhauser Allee, a preporučamo i šetnju oko najstarijeg berlinskog vodenog tornja.