Mikonos - kuće za odmor

Jedan od predivnih grčkih otoka je i Mikonos koje je poznato turističko odredište. Rezervirajte kuću za odmor iz NOVASOL ponude na Mikonosu! Popularno je to mjesto  i među mladima zbog brojnih odličnih barova i klubova. Otok je dio skupine Cikladi. Ime Cyclades odnosi se na otoke koji tvore krug. Po grčkoj mitologiji bog mora Posejdon bio je ljut na nimfe te ih je pretvorio u otoke. Rezervirajte vilu, kuću ili apartman iz NOVASOL ponude na predivnim grčkim otocima i prepustite se čarima. 

Otok Mikonos građen je od granitnih stijena, a većina stanovništva živi u glavnom gradu Mikonosu na zapadnoj strani otoka. Mikonos je ime dobio po najstarijem sinu boga Apolona. Na otoku ćete moći vidjeti vjetrenjače koje su danas i simbol otoka. Svakako se upoznajte pobliže i sa maskotom otoka, pelikanom po imenu Petros. Posjetite četvrt koju zovu mala Venecija jer je izgrađena sva iz mora.

Zanimljivo za vidjeti i doživjeti je i mali otok Delos koje je poznato arheološko nalazište. Naravno, pred kraj dana, uživajte u šetnjama uz more ili okusite prave grčke specijalitete. Masline, vino i sir je nešto što nikako ne smijete propustiti dok ste u Grčkoj na odmoru! Čekaju vas odlični restorani i barovi sa lokalnim delicijama. Ako ste ljubitelj noćne zabave ovdje ćete se doista moći opustiti i izlaziti cijele noći. Ovaj otok ima gotovo sve, posjetite ga i uvjerite se sami zašto je tako čaroban!

Rezervirajte smještaj iz NOVASOL ponude i provedite idealan odmor sa prijateljima i obitelji na otoku Mikonos!

otoci