Cikladi - kuće i apartmani za odmor

Najpoznatija skupina otoka u Jonskom moru su Cikladi, i to najviše zbog prirodne ljepote, dugih pješčanih plaža, čistog mora i predivne arhitekture. Gostoljubivost lokalnog stanovništva, divni krajolici te odlična gastronomija neki su od posebnih karakteristika ovih otoka. Ime Cyclades odnosi se na otoke koji tvore krug. Po grčkoj mitologiji bog mora Posejdon bio je ljut na nimfe te ih je pretvorio u otoke. Rezervirajte vilu, kuću ili apartman iz NOVASOL ponude na ovim predivnim otocima i prepustite se čarima ovih otoka.

odmor na otocima Cikladi

Popularne kuće za odmor u Cikladi

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Cikladi

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Cikladi

Loading...

Brojni otoci tvore Ciklade

Cikladi su ostatak nekadašnjega kopna koje je do tercijara spajalo grčko kopno s Malom Azijom. Građeni su od granita, vapnenaca i serpentina. Najviši vrh ciklada je Zeus (Óros Zas, 1004 m). Najveći su otoci Naksos i Andros slijede Siros, Mikonos (Mýkonos), Tinos (Týnos), Amorgos, Milos, Paros, Kea (Dzia), Kitnos (Kýthnos), Serifos (Sériphos), Ios, Tira (Santorini) i dr. Ovdje najbolje uspijevaju mediteranske kulture poput vinove loze, masline i raznih agruma. Najveće i upravno središte cijelog arhipelaga Ermupoli (Hermopol) nalazi se na otoku Sirosu. Svaki otok je poseban za sebe i krasi ga predivna netaknuta priroda, čisto more i mediteranska klima. Koji god da odaberete za svoj odmor nećete pogriješiti. Oni su jednostavno stvoreni za odmor iz snova. Na vama je samo da izaberete smještaj po vašim željama iz NOVASOL ponude i uživate u odmoru. Probajte lokalne specijalitete kojima nećete moći odoliti poput sira, maslinovog ulja, jogurta, maslina i odličnih grčkih slatkih delicija. Ne zaboravite kušati odlična grčka svjetski poznata vina. Ovi su otoci rajski stoga ih često mladenci izabiru kako bi ovdje slavili da svog vjenčanja.

Raj na zemlji

Milijuni posjetitelja svake godine dolaze na ove predivne otoke u potrazi za rajem na zemlji. Ako ste maštali o odmoru gdje ćete u potpunosti uživati na pješčanim plažama, ispijati koktele na plaži, uživati u mediteranskoj klimi i šetati ulicama romantičnih gradića ovo je idealno mjesto za vaš odmor.