Lesbos – kuće i apartmani za odmor

Lesbos je grčki otok koji je ujedno i treći po veličini otok u Grčkoj. Glavni grad otoka je Mitilena. Otok nije previše turistički razvijen premda je više planinskog karaktera, no ako tražite odmor daleko od gužvi i svakodnevnice ovdje ćete naći idealan odmor. Prema grčkoj mitologiji zaštitnik otoka bio je sin Lapita po imenu Lesbos koji je oženio Metimnu.

Semestra på Lesbos i Egeiska havet

Važnost otoka u grčkoj mitologiji

Otok je poznat i po čuvenoj grčkoj pjesnikinji Sapfo koja je u svojim djelima opisivala ljubav između žena. Otok je geografski jako blizu Turskoj, iako pripada Grčkoj. Klima ovdje je sredozemna ,a otok je poznat po dugim toplim ljetima. Lepetimnos i Olimp su dvije velike planine koje se nalaze na sjevernom i središnjem dijelu otoka. Brojni topli izvori nalaze se na otoku kao ostaci vulkanskog djelovanja. Na otoku nema mnogo odmarališta, no ima mnogo neotkrivenih divljih plaža koji vam omogućavaju intimu i mirni odmor daleko od pogleda. Isto tako postoje brojne mogućnosti za aktivan odmor; planinarenje i pješačenja kroz predivan krajolik. Beskrajni maslinici, zelenilo i plaže krajolik je koji će vam pružiti opušten odmor.

Mitilena – glavni grad otoka

Mitilena je glavni grad i tu živi trećina stanovništva otoka. Grad karakterizira oblik amfiteatra koji je izgrađen oko grada. U ovom bizantskom gradu možete posjetiti ostatke starogrčkog kazališta čija je akustika bila nadaleko poznata. Zanimljivost arhitekture i kulturne baštine oduševiti će vas u ovom gradu. Prošetajte se gradom i uživajte u legendama i grčkoj povijesti.

Otok za romantične izlete

Posjetite Lesbos kako bi na miru uživali u romantičnim večerama, šetnjama uz more i odličnoj gastronomiji a opet daleko od gužvi i prenapučenih turističkih mjesta. Opustite se i iskoristite termalne izvore za potpuni užitak i relaksaciju tijela. Ljubazno lokalno stanovništvo uputiti će vas na najskrivenije dijelove otoka te vam otkriti prirodne ljepote otoka. Osluškujte grčku povijest i način življenja te provedite opušteni odmor u Grčkoj.