Naksos - kuće za odmor

Provedite idealan odmor u Grčkoj na otoku Naksos. NOVASOL vam nudi divne kuće za odmor na grčkim otocima. Upoznajte najveći otok u skupini Ciklada. Cikladi su ostatak nekadašnjega kopna koje je do tercijara spajalo grčko kopno s Malom Azijom. Ime Cyclades odnosi se na otoke koji tvore krug. Po grčkoj mitologiji bog mora Posejdon bio je ljut na nimfe te ih je pretvorio u otoke. Građeni su od granita, vapnenaca i serpentina. Upoznajte ovaj jedinstven i čaroban grčki otok.

cikladi

Čarobna planina i predivne plaže

Planina Zas je najviša na otoku, i privlači kišu, te je otok poljoprivredno najplodniji među otocima Ciklada. Tu najviše uspijeva krumpir po kojem je otok poznat. Po jednoj priči bog zeus je navodno živio u pećini na planini Zas. Otok ima mnoge ostatke nekadašnjeg života koje se mogu posjetit a uz to lijepe plaže na kojima možete uživati zajedno sa obitelji i prijateljima. Ono što će vas posebice fascinirati jesu kraj grada Naksosa ostatci antičkog Apolonovog hrama – Portara.

naksos

Posebnosti otoka

Specifična arhitektura, bijele fasade, pogled prema moru, i zalazak sunca na ovom otoku posebno očarava. Naksos je poznato turističko odredište većim dijelom i zbog predivnih plaža kojih ima mnogo. Najbolje plaže nalaze se na zapadnoj obali otoka. U povijesti ovaj je otok bio središte kulture cikladskih otoka. Rezervirajte kuću za odmor iz NOVASOL ponude i krenite u razgledavanje otoka. Krajolik, plaže, drevni ostatci nekadašnje grčke kulture ostaviti će na vas posebna dojam. Ovaj će vam otok priuštiti poseban i jedinstven godišnji odmor!