Jonski otoci - kuće i apartmani za odmor

Jonsko otočje čini jedna skupina od 7 otoka; Krf, Paksos, Lefkada, Itaka, Kefalonija, Zakintos, Kitera, te manji jonski otok Antipaksos. Krf je jedan od omiljenijih odredišta za odmor, ali zapravo je sasvim svejedno koji od otoka će za Vas biti najprivlačniji, jer su vile, kuće za odmor i apartmani na ovim otocima savršen odabir za uživanje u grčkoj kulturi i ljepotama ovog kraja.

Dva rajska otoka Paksos i Antipaksos ubrajaju se u listu najljepših otoka na svijetu. Otkrijte sve čari ovih otoka dok boravite u Grčkoj na odmoru. Zahvaljujući prekrasnim krajolicima, tirkiznom plavom moru, brojnim netaknutim uvalama, plažama i špiljama popularna su turistička odredišta.

Paksos je veći otok čija je unutrašnjost otoka prekrivena maslinama, dok obalu krase predivne pješčane plaže. Najveće naselje i luka na otoku je Gaios, smješteno na istočnoj obali. Najatraktivnija plaža na Paksosu je Lakka, smještena na sjevernoj strani otoka.

Antipaksos je mali otok sa tek nekoliko stalnih stanovnika, smješten 3 km južno od Paksosa. Otok je poznat po proizvodnji vina, stoga svakako kušajte tradicionalna vina, grčka vina koja su svjetski poznata. Predivne plaže koje su ovdje zaista rajske oduševiti će svakoga tko posjeti ovaj otok.

Lefkada je otok smješten južno od Krfa koji je sa kontinentalnim dijelom Grčke je povezana pokretnim mostom. Ovo je otok boja. Kristalno čisto more, bijele boje stijena i pijeska, jednostavno ovo je raj koji morate posjetiti. Noćni provod je zagarantiran na ovom otoku. Prirodne ljepote jednostavno će vas razoružati.

Kefalonija je tajanstveno, predivno mjesto netaknute prirode koja očarava. Postoji vjerovanje da naziv otoka potječe zbog izgleda otoka pa se naziva i "otok s glavom". Plaža Mirtos je jedna od najljepših na svijetu, a ono što ovdje nikako ne smijete preskočiti jest podzemno jezero Melisani. U kamenoj pećini tirkizna boja kristalno čiste vode razlog je posjeta brojnih turista. Voda je izuzetno hladna, i doseže do 39 metara dubine. U jezero možete organizirano sa čamcima.

Izaberite smještaj iz NOVASOL ponude i uživajte u Jonskim otocima koji nude brojne mogućnosti za nezaboravan odmor!

Odmor na Jonskim otocima