Kuće za odmor Kreta

Jeste li već bili na Kreti? Ako niste vrijeme je da posjetite jedno od najpoznatijih turističkih odredišta u Grčkoj! Tražite rajske plaže, idealnu temperaturu, šum mora i valova? Kreta je idealna za ljubitelje plaža i kupanja, za miljenike prirode, šetnji i planinarenja, ali i za kulturne zanesenjake i zaljubljenike u povijest. Različita mjesta na Kreti, čuvaju priču iz prošlosti, staru čak 6.000 godina! Doživite najuzbudljiviji odmor u Grčkoj! Pogledajte NOVASOL ponudu kuća za odmor u Grčkoj!

kuce za odmor kreta

Popularne kuće za odmor u Kreta

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Kreta

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Kreta

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Kreta

Loading...

Zanimljivosti otoka Krete

Otok Kreta najveći je otok u Grčkoj i slovi za otok bogova! Priuštite si božanstveni odmor i rezervirajte NOVASOL kuću za odmor na Kreti. NOVASOL kuće za odmor potpuno su opremljene za vaš bezbrižan odmor. Iz udobnosti svoga doma možete obići sve zanimljivosti i naravno uživati u blagodatima ovog otoka. NOVASOL smještaj idealan je za boravak s obitelji. Pogledajte ponudu NOVASOL smještaja na našim stranicama i pronađite odgovarajući apartman ili kuću za odmor. Krenite u avanturu i uživajte kao Grci! Na otoku će vas dočekati ljubazni domaćini, jer kao što sigurno znate Grci su poznati po ljubaznosti!

kreta kuca za odmor

Najomiljenije mjesto za odmor Kreta

Uživajte u predivnim krajolicima koje nudi ovaj otok. Rezervirajte luksuznu kuću za odmor s bazenom ili apartman iz NOVASOL ponude ovisno o vašim željama i mogućnostima. Heraklion je prepun mogućnosti a ujedno i glavni grad sa zračnom lukom.

Prepustite se blagodatima grčke kuhinje i kulture. Uživajte u čašici uza, probajte jelo gyros uživajte u grčkim plesovima. Svojom drevnom kulturom, stilom življenja i navikama stanovnika, raznolikim krajolikom brda, kanjona, dolina i prekrasnih plaža, zapravo je pravi mali kontinent užitaka.

Planinskim otokom ju čine planine koje se protežu od istoka do zapada, Bijele planine ili Lefka Ori na zapadu, a prema istoku se nižu Ídi, Díkti i Sitía planine.

Raznovrsnim krajolikom uz more, izmjenjuje se strma obala sa dugačkim plažama, male uvale sa prostranim dolinama, te manji, uglavnom nenastanjeni otoci uz obalu koji su nerijetko posebno zaštićeni dijelovi prirode.

Zlatni pijesak i minojska civilizacija Kreta

Diljem obale očekujte prizor čistog mora i zlatnog pijeska. Djeca će graditi kule u pijesku a vi se možete opuštati u beach barovima kraj plaža. Među turističkim atrakcijama posjetite arheološka nalazišta kod Knossosa, Phaistosa, Gortysa, i mnogih drugih mjesta, te Venecijski dvorac u Rethymnou, Samarijski klanac, i mnogi drugi manji klanci poput Agia Irini ili Aradene. Jedna od najstarijih civilizacija u Europi, Minojska civilizacija, razvila se upravo na Kreti ( od otprilike 3000. p.n.e. - 1400. pr. Kr. ).