search

Štajerska - vile, kuće i apartmani

Austrijska Štajerska uzbudljiva je mješavina nedirnute prirode, termalnih izvora i kulinarstva. Između ledenjaka Dachstein i vinogorja, bogatstvo Štajerske se krije i u raznolikosti koja u sva godišnja doba očarava svojom čudesnom prirodom i bogatom turističkom ponudom. Slikovit Ausser Land s jezerima, pašnjacima i starim očuvanim naseljima pruža jedinstveni doživljaj opuštanja dok je regija Dachstein-Tauren preporučljiva za obiteljsko planinarenje. Štajerska staza vode, Štajerska staza željeza, ledenjak Dachstein, dolina Mure, impozantni masiv Grimmig, nacionalni park Gesäuse u svako doba godine očaravaju svojom ljepotom.

Štajerski glavni grad Graz, čija povijest seže sve do rimskog doba, smjestio se na obalama rijeke Mure. Povijesne građevine i kreativna kulturna scena karakteristične su za Graz. Ugledni kulturni festivali kao što su „ Styriate“, posvećeni su ponajproje klasičnoj glazbi ili Štajerska jesen s festivalima kazališta, filma, književnosti, i glazbe. Zanimljiva događanja priređuju i kulturne ustanove kao što su Kunsthaus, Stadthalle, Grazer Oper, Schauspielhaus i forum Stadtpark.

Spoj tradicionalnih i modernih vještina u Štajerskoj se očituje i kroz pripremu ulja od bučinih koštica koje svojom pripremom ima povoljan i ljekovit učinak na zdravlje zbog svog sastava što je dokazano na Sveučilištu u Grazu. Iz zelenog srca Austrije, iz Štajerske, potiču rasprostranjena po cijelom svijetu vina koja se odlikuju tipičnom notom crnog ribiza a posebno bogata aromom i voćnim okusom od kojih je najpoznatiji Sauvignon bijeli. Nedaleko Graza, u Obdachu, Josef Kern, proizvodi svoje ručno izrađene čokoladne kuglice zvane „Zirbenkugeln“.