Apartmani Salzburg

Salzburg, smješten na slikovitom sjevernom rubu Alpa u Austriji, uz kristalno čisto jezero prikladno za kupanje u ljetnim mjesecima i s kvalitetnom vodom za piće. Smješten u srcu Europe, glasovit je diljem svijeta i to zbog jedinstvenog urbanističkog sklada, predivnog krajolika koji ga okružuje i činjenice da je ovdje rođen 1756. godine Wolfgang Amadeus Mozart. Bogatstvo i blagostanje zasniva se na stoljetnoj međunarodnoj trgovini solju, ovdašnjim bijelim zlatom. Zahvaljujući prihodima od te trgovine, knezovi i nadbiskupi izgradili su grad koji se zbog talijanskog karaktera, raznih sakralnih građevina i posebne atmosfere naziva i Rimom sjevera. Mnogobrojna ponuda vila, kuća i apartmana za odmor idealno su polazište za otkrivanje ovog veličanstvenog područja.

Apartmani Salzburg

Popularne kuće za odmor u Regija Salzburg

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Regija Salzburg

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Regija Salzburg

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Regija Salzburg

Loading...

Salzburg – Nacionalni Park Hohe Tauern

Više od desetine ove pokrajine pokriva nacionalni park Hohe Tauern (Visoke Ture), najveći u Austriji, a gotovo trećina površine pokrajine zaštićena je priroda. S planinskim vrhovima, prostranim ledenjacima te impozantnim vodopadima, Nacionalni park Hohe Tauern predstavlja doista raznovrsno čudo prirode.

Jedinstven prostor ovog nacionalnog parka nudi mnogobrojne planinarske staze kojima se može krenuti individualno ili u društvu licenciranog vodiča. Osim planinskih staza u pokrajini Salzburg, ovdje se nalazi i nevjerojatnih oko 6.000 staza za obični i brdski biciklizam. Gotovo svako mjesto ima označene staze za jednodnevne ture različitih stupnjeva težine. U srcu Austrije nalazi se skijalište na ledenjaku Kitzsteinhorn do kojega se dolazi bez velikih poteškoća a mnogobrojne žičare i liftovi na visini od 3 000 m jamče besprijekornu zabavu na snježnim padinama. Od jeseni pa sve do ljeta ovdje skijašima i snowboarderima stoje na raspolaganju i osunčane padine ledenjaka. Više od pedeset skijališta na raspolaganju vam je diljem regije.

U blizini Salzburga nalazi se najveća ledena špilja na svijetu duga oko 42 km koju je otkrio 1879. godine prirodoslovac Anton Posselt iz Salzburga.

Kuće za odmor Salzburg

Kuće za odmor Salzburg

Rezervirajte svoju kuću ili apartman za odmor iz bogate ponude privatnog smještaja u Austriji koji nudi NOVASOL, neka vam to bude polazna točka za otkrivanje čari zimskog odmora u Salzburgu.

U Mozartovom gradu dominiraju crkve, tvrđave, dvorci i palače, a jezgra starog grada uvrštena je na popis svjetske kulturne baštine. Iznad grada uzdiže se tvrđava Hohensalzburg, najveća u potpunosti očuvana tvrđava u srednjoj Europi. Nadbiskupska rezidencija sa raskošnim odajama iz ranog baroka, Salzburška katedrala, Mozartova rodna kuća, dvorac Mirabell s raskošnim perivojem, dvorac Hellbrunn s poznatim vodoskocima, samo se neke od građevina koje upotpunjuju bogatu kulturnu baštinu grada.

Zahvaljujući bogatom kulturnom programu s više od četiri tisuće događanja godišnje, Salzburg na rijeci Salzach kulturna je metropola svjetske kategorije. Naročito su poznate Salzburške igre, festival utemeljen 1920 godine koji svojim koncertima, opernim i kazališnim izvedbama uvelike doprinosi svjetskoj kulturi.

Ovaj je grad možda malen no toliko je profinjen da sve teče nekom preciznom uglađenošću koja nimalo nije usiljena već dolazi prirodno i opušteno, pa čak i u Muzeju suvremene umjetnosti možete sjesti na prelijepu terasu s panoramskim pogledom i uživati u kavici.

U najstarijoj austrijskoj kavani Tomaselli ili u kavani Fürst koja se nalazi u blizini mogu se kušati originalne salzburške Mozart kugle koje ručno radi praunuk izumitelja u čast jednom od najvećih kompozitora svih vremena. Mozart kugle, slastica su od čokolade, lješnjaka, marcipana i pistacija.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u regiji Salzburg i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Austriji.