Gradišće - vile, kuće i apartmani

Gradišće (Burgenland) je najmlađa savezna država u Austriji, a proteže se uz veći, južni dio istočne državne granice. Vjerovali ili ne, Gradišće godišnje ima približno 300 sunčanih dana što je sunčanije, primjerice, od Zagreba pa čak i Milana. U Gradišću su svjesni da je važno imati sadržaje ne samo rijekom cijele godine već i za sve uzraste i zato vam ovdje neće ništa nedostajati. Posjetitelji Gradišća mogu posjetiti brojne tematske parkove koji se ne nalaze na jednom mjestu već su odlično raspoređeni cijelom regijom, od sjevera pa sve do juga i tromeđe sa Slovenijom i Mađarskom. Šest parkova prirode i nacionali park Neusiedler See-Seewinkle koji se nalazi na popisu UNESCO-ve svjetske baštine samo čekaju da ih otkrijete da vam mogu ukrasti srce.

Dvorci, palače, muzeji – glavna obilježja Gradišća – nude osebujno kulturno iskustvo. Zašto ne biste spojili sport i kulturu i posjetili neke od tih sadržaja na  biciklu. Ovdje je podneblje idealno za jahanje, pješačenje, jedrenje, a o golfu da ni ne govorimo. Ljubitelji sportova uvidjet će brojne mogućnosti ove panonske regije. Ovo je zasigurno idealno mjesto za obiteljski odmor, jer se ponose upravo mnoštvom sadržaja za najmlađe i područja koja se ne samo prilagođena nego i posvećena djeci. Zašto se ne biste opustili i vi i vaša djeca? Ovdje imate nevjerojatan izbor za brčkanje u vodi: od kupanja u jednom od brojnih wellness centara i toplica do Nežiderskog jezera (Neusiedler See). Možda bi vaši najmlađi voljeli posjetiti dječju operu? Svakako bi voljeli malo akcijskog odmora u obiteljskim tematskim parkovima ako tog dana nema vožnje biciklom ili veslanja kanua.

Zemlja Sunca kako ju od milja nazivaju Austrijanci nudi 2500 kilometara dobro opremljenih biciklističkih puteva i staza koje se kreću od laganih, obiteljskih, preko profesionalnih, sportskih, do onih zahtjevnih brdskih. Područje Nežiderskog jezera ima više od 30 biciklističkih staza koje zajedno broje više od 1000 kilometara, a nude beskrajnu zabavu. Naravno da postoji i staza koja kruži oko čitavog jezera. U mjestu Rosalia na sjeveru postoji istoimena staza koja vas vodi pored dvorca Forchtenstein i kroz polja jagoda po kojima je ova regija poznata. U prirodnom rezervatu Raab-Örsèg-Goričko na jugu možete uživati na stazi koja prolazi kroz sve tri države na spomenutoj tromeđi.

Gastronomija je okosnica ove regije i Gradišćani se ponose činjenicom da njihovu regiju nemali broj znalaca naziva zlatnim rudnikom gastronomije. Postoji čak trinaest posebnih područja unutar same regije koji samostalno i za svoje potrebe proizvode gotovo sve namirnice. Zato je ovdje sve domaće i svježe, jer su oni podignuli ljestvicu u svojoj kulinarskoj tradiciji i sve ono dobro i lijepo i poznato pretvorili u svježe, suvremeno i prepoznatljivo, a opet izvorno. Kušajte specijalitete od ribe iz Nežuderskog jezera, domaće jagode, bilje i začine, trešnje, svinjetinu i govedinu.

Najveći grad pokrajine je Željezno (Eisenstadt), a ona je inače domovina skupini iseljenih Hrvata – Gradišćanaca. Širenjem Osmanlijskog carstva Hrvati su se iseljavali s Balkana i odlazili u duge krajeve, pa tako i u Gradišće. Davne 1910. počelo se s tiskanjem „Naših novina“ na hrvatskom jeziku, a danas se nazivaju „Hrvatske novine. Tjednik Gradišćanskih Hrvatov“. Pregledajte ponudu kuća i apartmana u Gradišću i provedite lijep odmor u Austriji.

Ferienhaus Burgenland - Österreich

Popularne kuće za odmor u Gradišće

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Gradišće

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Gradišće

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Gradišće

Loading...