Apartmani Austrijska Koruška

Austrijska Koruška, najjužnija pokrajina u Austriji smještena je između najviših planina alpske zemlje u podnožju Karavanki, a proteže se granicom uz Sloveniju i Italiju. Mnogobrojna ponuda privatnog smještaja, poput apartmana ili kuća za odmor u blizini skijališta ili većih gradova idealno su polazište za otkrivanje ove alpske zemlje. Pokrajina je koja se odlikuje velikim brojem sunčanih dana koji stimuliraju na istraživanje očaravajuće prirode. Drugi dio povijesne pokrajine Koruške nalazi se u Sloveniji.

Apartmani Austrijska Koruška

Popularne kuće za odmor u Austrijska Koruška

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Austrijska Koruška

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Austrijska Koruška

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Austrijska Koruška

Loading...

Kuće za odmor Austrijska Koruška

U gornjem toku Drave, u dolini šumeće vode, impozantne planine i rijeke tvore dojmljivu kulisu za najrazličitije aktivnosti: od pecanja do jedrenja padobranima. Očuvana priroda zimi ogrnuta snježnim pokrivačem, a ljeti prekrivena zelenim livadama, slikovitih planina, bistre vode u ljetnim mjesecima u dolini Lesach i onoj rijeke Gail, na sunčanoj strani Alpa privlači svojim jezerima. Izvrsne staze prikrivene snijegom ili obrubljene cvijećem, ovisno o godišnjem dobu u kojem ovdje provodite odmor, najmodernije žičare, liftovi, škole skijanja obradovat će mnoge ljubitelje zimskih sportova, a sve moguće aktivnosti koje možete zamisliti na otvorenom u toplom dijelu godine stoje na raspolaganju svim ljubiteljima zabave u zelenim šumama, proplancima i obroncima lijepe Koruške.

Austrijska Koruška - zanimljivosti

Koruška je zemlja planina i jezera, bez obzira, skijaši, planinari, biciklisti, ljepotu Koruške doživjet će na jedinstven i sebi svojstven način. U Klagenfurtu, glavnome gradu austrijske pokrajine Koruške nudi se raznovrsna ponuda gastronomskih užitaka. Samo neki od tradicionalnih specijaliteta poput kasnudelna (tjestenina punjena sirom, a često i krumpirom), ritscherta (varivo s ječmom i svinjetinom), geselchtesa (začinjena kuhana šunka) ili saure suppe (kisela juha) prenosili su se s koljena na koljeno unutar obitelji, a danas se osim u većim gradovima pripremaju i u očuvanim tradicionalnim gostionicama u ruralnim i turističkim područjima. Jedan je od najljepših gradova u Austriji gdje se nalaze moderni butici, trendovski lokali, autohtone gostionice ali brojni muzeji i ugledne galerije. Muzej suvremene umjetnosti, Zavičajni muzej sa zbirkom starorimskih umjetnina, Biskupski muzej, Landhausgalerie pa sve do Minimundusa nalaze se u Klagenfurtu. Na jezeru Wörthersee nalazi se spomenuti Minimundus, svijet u malome, gdje su izložene najljepše građevine svijeta „sagrađene“ u omjeru 1:25.

Austrijska Koruška - Visoke Ture

Na granici Koruške i Tirola leži Grossglockner, najviši vrh Austrije o Alpa istočno od prijevoja Brenner. U njegovom podnožju leži Pasterze, najveći ledenjak Austrije. Nacionalni park svoje je začetke imao upravo zaštitom Grossglocknera. Godinama se proširio regijama Salzburg i Tirol i danas je najveći prirodni rezervat u Alpama. Nekoliko ledenjaka, slapovi i ledene doline nacionalnog parka Visoke Ture (Hohe Tauern) oduševit će vas u svim godišnjima dobima. Posebnost ovog nacionalnog parka njegov je središnji dio čije ga iznimno geološko porijeklo razlikuje od ostalih krajolika. Radi se o jednom od posljednjih izvornih post-glacijalnih pejzaža središnje Europe. Ovo je područje raj ne samo za ljubitelje geologije već i sve one željene pogleda na netaknutu prirodu. Prošećite ovim nacionalnim parkom i dijelite krajolik s kozorozima, divokozama, supovima i surim orlovima, a pravi sretnici vidjet će alpskog svisca koji je nakon ovdašnjeg izumiranja ponovno vraćen u ove krajeve.

Austrijska Koruška ponudit će vam dobrodošlicu u svim godišnjim dobima. Čeka vas upravo onaj apartman ili kuća za odmor koju trebate za svoje putovanje i odmor u Austriji.