Kuće za odmor Gornja Austrija

Gornja Austrija, četvrta najveća pokrajina alpske države Austrije koja se nalazi između Češke šume na sjeveru i ledenjaka Dachstein na jugu prepuna je prekrasnih raznolikih krajolika poput veličanstvenih planina, brda, pitoresknih jezera i rijeka od kojih zastaje dah. Nalazi se na sjeverozapadu zemlje i graniči s Češkom i Njemačkom (Bavarskom). Linz, glavni grad Gornje Austrije, svojim Starim gradom očarava znamenitim renesansnim građevinama, kao što su veliki ljetnikovac i stara gradska vijećnica iz 1509. godine, s lijepim dvorištem okruženim arkadama. Tu je i Mozartova trokatnica gdje je Wolfgang Amadeus 1873. godine skladao svoju takozvanu „Linzer” simfoniju. Omiljena austrijska ulica za kupovinu nalazi se u središtu grada Linza gdje se nudi i nezaobilazna slastica - Linzer torta. Najstrmija uspinjača u Europi vodi na Pöstlingberg - odakle se pruža pogled na cijeli Linz, a kad je lijepo vrijeme, sve do Alpa. Divne planinske panorame u Salzkammergutu, stara sela sa bogatim kulturnim običajima kao i Nacionalni Park Kalkalpen u regiji Pyhrn-Eisenwurzen svojom ljepotom i šarmom nude mogućnost za nezaboravan odmor.

Apartmani Gornja Austrija

Popularne kuće za odmor u Gornja Austrija

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Gornja Austrija

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Gornja Austrija

Loading...

Gornja Austrija Apartmani

Rezervirate li kuću za odmor u regiji Gornja Austrija, ona će biti idealno ishodište za istraživanje i uživanje u ovoj nevjerojatnoj pokrajini. Ljubitelji pješačenja, planinarenja i vožnje biciklom, samo dođite. Ovdje ćete pronaći blage granitne brežuljke u Mühlviertelu, romantične doline rijeka, veličanstvene planine i pitoreskna jezera na jugu.

Kuće za odmor Gornja Austrija

Gornja Austrija Gradovi

Linz zovu gradom mogućnosti. To je grad dinamične prošlosti i iznimne živahnosti. Grad Stahlstadt najvažnije je industrijsko područje cijele Austrije. Cijela regija nosi neka obilježja te industrijalizacije. Iako je Beč sigurno najpoznatije austrijsko urbano središte, grad Linz ima svoje čari koje ga čine privlačnim za sve vrste odmora. Osobitost ovog grada je fascinantni centar i muzej Ars Electronica koji analizira i komentira digitalnu revolucijo još od 1979. Može ga se smatrati jedinstvenom platformom za umjetnost, tehnologiju i društvo. Nalazi se preko „puta“ odnosno rijeke Dunav Brucknerhausu, festivalskom  i kongresnom centru u srcu grada, u kojem se odvija i godišnji koncert Linzer Klangwolke na otvorenom za 180 tisuća posjetitelja. Naravno, dom je i festivalu Brucknerfest. Nosi ime po poznatom austrijskom skladatelju, Josefu Antonu Bruckneru.

Smještaj Gornja Austrija

Povijesni gradovi i krajolici regije Gornja Austrija

Regija Gornja Austrija dijeli se na predio istočno i zapadno od rijeke Dunav, a NOVASOL vam nudi smještaj s lijeve i desne strane rijeke. Na sjeveru leže planine i brdovito područje Mühlviertela, dok južno leže Hausruckviertel, Innviertel i Traunviertel. Grad Steyr leži na „vratima“ nacionalnog parka Kalkalpen („krševite Alpe“). Ostali gradići koji bi vas mogli oduševiti su Gmunden na jezeru Traunsee, Bad Ischl s toplicama s termalnim izvorima slane vode, Hallstatt na istoimenom jezeru i naravno St. Wolfgang na jezeru Wolfgangsee koje pripada širem području za odmor koje se zove Salzkammergut.

Salzkammergut

Slazkammergut područje je koje se proteže preko tri austrijske pokrajine: najvećim dijelom to je Gornja Austrija, ali i Salzburg i Štajerska. 1997. veći dio ovog omiljenog područja (Hallstatt i Dachstein) upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine kao Kulturni krajolik Salzkammergut. Ovdje se sol iskapala još u drugom tisućljeću prije nove ere, a doli duguje svoje ime. Osim toplica ovdje ćete pronaći brojna jezera (Wolfgang, Halltättersee, Fuschl, Urrsee, Grundlsee, Altaussee) i planine, tako da postoji odlična ponuda sportskih aktivnosti na otvorenom, poput vodenih sportova, plivanja, planinarenja, biciklizma i golfa.

Gornja Austrija Aktivnosti

Tražite li regiju u Austriji za sportove na svježem zraku, odgovor je Gornja Austrija. Ovdje se nalaze neka od najljepših golf igrališta s panoramama za poželjeti. Osim spomenutog pješačenja i vožnje biciklom, ovdje ljeti možete uživati u svim aktivnostima koje se nude na jezerima. U nacionalnom parku možete otići i na jahanje. O zimskim aktivnostima ne treba puno trošiti riječi. Sjever i jug regije jednostavno su načičkani skijalištima kojih ima više od trideset. Dva najveća i najpoznatija su Gosau – Dachstein West i Hinterstroder – Höss.

Gornja Austrija Gastronomija

Ono što volimo nazivati domaćom kuhinjom ovdje je ne samo temelj već i glavni sastojak regionalne gastronomije. Krepke juhe i variva s raznovrsnim okruglicama i prilozima od kupusa i slanine. Objed završite sa svjetski poznatom tortom Linzer, naravno, nazvanoj po Linzu. Ta se torta pripravlja od mljevenih badema i džema od crvenog ribiza. Možda se čuli i za Linzer Augen, fine okrugle prhke kekse s punjenjem od džema. Ljubitelji dobre kapljice otkrit će lokalne žestice i jabukovače.

Iako je najudaljenija od Hrvatske ova regija u Austriji će vam se učiniti novim domom, rezervirate li kuću ili apartman za odmor u ovom planinskom području s bezbrojnim jezerima.