Apartmani Beč

Beč je čarobni grad zadivljujuće arhitekture, ugodne atmosfere i bogate kulturne ponude, a ujedno i glavni je grad Austrije, omiljen je diljem svijeta. Povijest Beča seže sve do prvog stoljeća poslije Krista kada su Rimljani osnovali vojnu utvrdu Vindobonu.

apartmani beč

Kuće za odmor Beč

Rezervirajte apartman ili kuću za odmor iz NOVASOL ponude smještaja u Beču i krenite u razgledavanje ovog iznimnog grada. Današnji Beč slika je baroknog doba koji je naročito trajao u vrijeme vladavine carice Marije Terezije i cara Franje Josipa koji su sagradili luksuzni bečki Ring ili Ringstraße. Beč svoju pravu ljepotu otkriva u zimskim danima, krajem studenoga kada se brojni okićeni bečki trgovi pretvaraju u pravi božićni raj. Mnogobrojni božićni sajmovi, fascinantna rasvjeta grada, šareni izlozi, miris kuhanog vina ili lovačkog čaja u Austriju privlače mnogobrojne posjetitelje iz cijelog svijeta.

Beč – što vidjeti i doživjeti

U ovaj se grad ne dolazi na jedan dan, jer vam same pripreme na razgledavanje sigurno traju dulje. Ovo su samo neki od prijedloga, jer Beč vam nudi više nego što možete zamisliti.

Dvorac Schönbrunn

Bivša ljetna rezidencija Habsburgovaca zasigurno je jedno od čuda koje ne možete preskočiti u Beču. Sa svojom 1441 sobom, od kojih možete razgledati 45, i vrtom koji nadmašuje većinu svjetskih parkova spada u najljepše europske barokne dvorce i nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine.

Zoološki vrt Schönbrunn

Toliko puta bio je proglašen najboljim europskim zoološkim vrtom, a najstariji je zoološki vrt ne samo u Austriji ili Europi, već na cijelom svijetu. Ne samo da ćete imati priliku vidjeti najnevjerojatnije životinje svijeta u prelijepom okruženju, već možete tamo sjeti i popiti kavicu ili čak i ručati. Čak i ako ste brz hodač, trebat će vam pola dana da razgledate sve dijelove vrta. Ulaznica koju platite vrijedna je svakog centa.

Bečka katedrala Stephansdom

Katedrala svetog Stjepana simbol je Beča. Njena je gradnja započeta u dvanaestom stoljeću. Danas je najvažnijom gotičkom građevinom u Austriji. Najviši od njena četiri zvonika mjeri 136 metara. Slavno zvono Pummerin nalazi se u nižem, sjevernom zvoniku. Katedralu možete razgledati s vodičem, a postoje čak i specijalizirane ture za najmlađe.

Carska palača Hofburg

Habsburgovci su vladali sedam stoljeća iz svoje carske palače. Danas je gotička carska kapela, gdje Bečki dječaci nastupaju tijekom pjevanog misnog slavlja nedjeljom, ostatak iz srednjeg vijeka koji pripada palači. Danas se tu nalazi i ured predsjednika Austrije.

Dvorac Belvedere

Ovo nije samo raskošan barokni dvorac već i dom nekim od najvrjednijih zbiraka umjetnina u Austriji. Ovdje možete vidjeti izvorna djela velikana poput Klimta, Shielea i Kokoschke. Zdanje čiju gradnju je naručio princ Eugen Savojski sastoji se od Gornjeg i Donjeg Belvederea.

Zabavni park Prater

Bečki golemi kotač otvoren je u Prateru još krajem devetnaestog stoljeća. Bio je stradao u požaru, ali mu je konstrukcija preživjela i danas je ne samo potpuno obnovljen nego je i jedini panoramski kotač s gondolama koji je preživio iz tog razdoblja.

Putovanje Beč

Otkrijte Beč, čarobni, raskošni grad kao destinaciju za odmor gdje se nalaze mnogobrojne vile, kuće i apartmani za odmor uređeni prema vlastitom ukusu domaćina. Pored tradicionalne ponude grada gdje se nalaze mnogobrojne kavane, muzeji, barokni dvorci, Beč je poznat i kao grad glazbe u kojem su djelovali mnogi slavni skladatelji poput Straußa, Mozarta, Beethovena i Haydna. Posebnost grada ne očituje se samo kroz bogatu kulturu, povijest, ljepotu, visok standard života već je poseban i po tome što raspolaže s neuobičajeno mnogo zelenih površina i kutaka za odmor među kojima su Wienerwald, Praterauen i Donauinsel.

Izaberite svoj idealan smještaj iz NOVASOL ponude i otkrijte zašto je ovaj grad tako fascinantan. Pregledajte NOVASOL ponudu vila, kuća i apartmana u Beču i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Austriji.