Amsterdam - apartmani i kuće za odmor

Smješten je u zapadnom dijelu Nizozemske na ušću rijeke Amstel. Grad je prepoznatljiv po kanalima po kojima se voze i turistički brodići s kojima možete u razgledavanje grada. Ti su kanali također i na popisu UNESCO zaštićene svjetske baštine. Rezervirajte još danas apartman ili kuću za odmor iz NOVASOL ponude i istražite poznati europski grad koji svake godine ima sve više i više posjetitelja. Amsterdam je grad koji morate posjetiti barem jednom u životu.

smještaj amsterdam

Amsterdam - što posjetiti?

U centru grada je poznati trg Dam na kojem ćete moći posjetiti kraljevsku palaču iz 17.stoljeća. Tu je odmah i ulica Kalverstraat puna poznatih trgovina ukoliko poželite obaviti shopping. Svakako morate obići nekoliko poznatih kanala u Amstredamu a to su: Singel, Herengracht, Keizersgracht i Prinsengracht.

Amsterdam je nadaleko poznat po svojim muzejima koje možete posjetiti. Od brojnih muzeja izdvajamo sljedeće: Rembrandtova kuća –nekadašnja danas muzej, državni muzej Rijksmuseum na više katova gdje ćete moći uživati u velikoj zbirci nizozemske umjetnosti te neizostavni muzej Van Gogha. Okusite neke od tipičnih nizozemskih tradicionalnih jela te naravno uz ručak probajte pivo Amstel.

Provedite nezaboravan odmor u glavnom gradu Nizozemske!

Arhitektura je zaista posebna u Nizozemskoj, osim što nemaju zavjese na prozorima, krase ih uske i visoke zgrade. Prošetajte se centrom ovog poznatog europskog grada, gdje većinom prolaznici jure na biciklima. Uživajte u pogledu na tulipane, a možete i posjetiti muzej tulipana. Rezervirajte neki od apartmana u centru ili van centra ovisno kako vam najviše odgovara iz bogate NOVASOL ponude apartmana i kuća za odmor.