Kuće za odmor Štajerska

Štajerska (Steiermark) u Austriji dio je nekadašnje povijesne pokrajine odnosno vojvodstva koje jednim dijelom leži na jugoistoku Austrije, a drugim se dijelom nalazi na sjeveroistoku Slovenije. Radi se o uzbudljivoj mješavini nedirnute prirode, termalnih izvora i tradicionalne gastronomije. Između ledenjaka Dachstein i vinogorja, bogatstvo Štajerske se najviše krije u raznolikosti koja tijekom svih godišnjih doba očarava svojom čudesnom prirodom i bogatom turističkom ponudom koja je prati. Slikovito područje Ausseerland s jezerima, pašnjacima i starim naseljima s očuvanim autohtonim kućama, crkvama pa čak i poljoprivrednim objektima poput štala, pruža jedinstveni doživljaj opuštanja, dok je regija Dachstein-Tauren preporučljiva za aktivniji odmor osobito za planinarenje odnosno za sve ljubitelje aktivnosti u prirodi. Štajerska staza vode, Štajerska staza željeza, ledenjak Dachstein, dolina Mure, impozantni masiv Grimmig, nacionalni park Gesäuse u svako doba godine očaravaju svojom ljepotom. Pregledajte našu ponudu kuća i apartmana još danas, a Štajerska će vam ponuditi upravo onakav odmor kakav trebate.

Kuće za odmor Štajerska

Popularne kuće za odmor u Štajerska

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Štajerska

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Štajerska

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Štajerska

Loading...

Apartmani Štajerska

Za dva sata vožnje od Zagreba stižete do najbližih dijelova pokrajine Štajerska u Austriji, a do najudaljenijih za malo više od četiri sata. To Štajersku čini pristupačnom svima koji se i bez puno planiranja žele zaputiti na odmor koji će im pružiti dugo željeno opuštanje, odmor i mir. Što je bolje od dana punog aktivnosti na otvorenom, ručka ili večere u nekom od restorana ili gostiona s tradicionalnom ponudom štajerskih specijaliteta koje je najbolje zaliti dobrom lokalnom kapljicom te povratka na počinak u svoj odlični apartman ili kuću za odmor te sanjati od avanturama koje vas čekaju idućeg dana odmora u Štajerskoj?

Apartmani Štajerska

Štajerska – zanimljivosti i aktivnosti

Posjetite Štajersku zimi i ne propustite doći u Ski amade u Schladming s čak četiri obronka s vrhunskim stazama: Hauser Kaibling, Hochwurzen, Planai i Reiteralm. Schneebären će vam ponuditi Kreischberg, Loser-Altaussee, Tauplitz i Riesneralm. Vjerovali ili ne, diljem regije Štrajerska čeka vas još gotovo sedamdeset skijališta. Ne mora biti zima da biste uživali u wellness ponudi odličnih toplica i bazenskih kompleksa. Počinje li ime mjesta na „Bad“ (kupelj) dobri su izgledi da ćete u njemu naći odlične terme s lječilištima i spa ponudom. Samo neki od njih su: Bad Aussee, Bas Schwanberg, Bad Loipersdof bei Fürstenfeld, Bad Gleichenberg, Bad Gams, Bad Blumau, Bad Mitterndorf, Bad Radkersburg i Bas Waltersdorf. Štrajerska nudi i četiri zabavna tematska parka u kojima će vaša djeca zasigurno uživati.

Putovanje Štajerska

Štajerska – glavni grad

Štajerski glavni grad Graz, čija povijest seže sve do rimskog doba, smjestio se na obalama rijeke Mure. Povijesne građevine i kreativna kulturna scena karakteristične su za Graz. Ugledni kulturni festivali kao što je StyriArt, posvećeni su ponajprije klasičnoj glazbi, a tu je i Štajerska jesen s festivalima kazališta, filma, književnosti te, naravno, glazbe. Zanimljiva događanja priređuju i kulturne ustanove kao što su Kunsthaus, Stadthalle, gradska opera, kazalište, ali i poznata umjetnička zajednica Forum Stadtpark.

Štajerska gastronomija

Spoj tradicionalnih i modernih vještina u Štajerskoj se očituje i kroz pripremu ulja od sjemenki bundeve koje svojom pripremom zadržava važne hranjive sastojke te ima povoljan i ljekovit učinak na zdravlje zbog svog sastava što je dokazano upravo na Sveučilištu u Grazu. Iz zelenog srca Austrije, iz Štajerske, potječu po cijelom svijetu rasprostranjena vina koja se odlikuju tipičnom notom crnog ribiza, a posebno bogata aromom i voćnim okusom od kojih je najpoznatiji sauvignon blanc u kojem ćete još osjetiti tonove papra, čilija, trave pa čak i rajčice. Danas je štajerska gastronomija okrenuta spoju suvremenih postignuća i ljepota tradicije tako da u boljim restoranima možete kušati tartar od dimljene pastrve, juhu od bundeve s raznim začinima, panirana jaja s domaćom šunkom i kiselim lokalnim povrćem, a sve zaokružiti dekonstrukcijom savijače uz ragu od jagode i rabarbare.

Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u Austriji još danas. Štajerska čeka da je posjetite na svom odmoru.