search

Gornja Austrija - vile, kuće i apartmani

Gornja Austrija, četvrta najveća pokrajina alpske države Austrije koja se nalazi između Böhmerwalda na sjeveru i Dachsteina na jugu prepuna je prekrasnih raznolikih krajolika poput veličanstvenih planina, brda, pitoresknih jezera i rijeka od kojih zastaje dah.

Linz, glavni grad Gornje Austrije, svojim Starim gradom očarava znamenitim renesansnim građevinama, kao što je veliki ljetnikovac ili stara gradska vijećnica iz 1509. godine, s lijepim dvorištem okruženim arkadama. Tu je i Mozartova kuća na tri kata, gdje je Wolfgang Amadeus 1873. godine skladao svoju „Linzer Symphonie”. Najfrekventnija austrijska ulica za kupovinu nalazi se u središtu grada Linza gdje se nudi i nezaobilazna slastica Linzer torta.

Najstrmija uspinjača u Europi vodi na Pöstlingberg - odakle se pruža pogled na cijeli Linz, a kad je lijepo vrijeme, sve do Alpa. Divne planinske panorame u Salzkammergutu, stara sela sa bogatim kulturnim običajima kao i Nacionalni Park Kalkalpen u regiji Pyhrn-Eisenwurzen svojom ljepotom i šarmom nude mogućnost za nezaboravan odmor.