Linz - apartmani i kuće za odmor u glavnom gradu kulture

Ne leži samo Beč na lijepom plavom Dunavu u Austriji. Linz je glavi grad pokrajine Gornja Austrija. 2009. bio je proglašen glavnim europskim gradom kulture. Te je godine za tu svečanu priliku grad dotjeran novim građevinama iako je već bio predivnim mjestom.

Ljubitelji kulture u Linzu doista mogu izvolijevati. Mogu birati od interaktivne umjetnosti u virtualnim svjetovima Centra Ars Electronica, preko majstorskih djela devetnaestog i dvadesetog stoljeća u staklenom muzeju umjestnosti Lentosu, kazališta i glazbe u Landestheatru i Brucknerhausu, do suvremene umjetnosti u OK Offenes Kulturhaus Oberösterreich i izložbi u zgradama Pokrajinskog muzeja Gornje Austrije. U Linzu su se pobrinuli da vam na raspolaganju bude dovoljno kulturnih događanja za sve ukuse: Pflasterspektakel, Donausommer, festival Ars Electronica, Linzer Klangwolken (oblaci zvuka), Brucknerfest, Došašće u Linzu (Linzer Advent) i Kulturwinter.

Stara jezgra će vas očarati znamenitim renesansnim građevinama, poput velikog ljetnikovca ili stare gradske vijećnice s početka šesnaestog stoljeća prelijepog dvorišta obrubljenog arkadama. Nikako ne propustite obilazak Mozartove trokatnice u kojoj je skladao svoju „Linzer Symphonie“. Prema legendi u Kremsmünstehausu je 1493. umro car Friedrich III., a pokopan je u lijepoj romaničkoj župnoj crkvi. Postoje zapisi prema kojima povijest dvorca u Linzu seže čak u renesansno razdoblje. Crvka svetog Matina u Linzu najstarija je austrijska crkva, s dijelovima koji datiraju iz osmog stoljeća. Nova katedrala u Linzu najveća je crkva u Austriji otvorena je 1924., a u nju stane čak dvadeset tisuća posjetitelja.

Volite li istraživati trgovine, u Linzu nećete ostati kratkih rukava. Linzer Landstraße druga je po veličini ulica za kupovinu u Austriji. Počinje na lijepom baroknom glavnom trgu, a nastavlja se kroz cijelu jezgru Linza do raskrižja Blumauer. U Linz možete doputovati vlakom i u samo nekoliko koraka od kolodvora jednostavno došetati do ove prekrasne ulice pune čarolije za odrasle. Ne radi se samo o velikim modnim markama, već i o tradicionalnim, ljupkim obiteljskim trgovinama koje će vam pružiti pravu atmosferu koju tražite na svom odmoru u Austriji.

Ferie Linz