search

Austrijska Koruška - vile, kuće i apartmani

Koruška, najjužnija pokrajina u Austriji smještena je između najviših planina alpske zemlje u podnožju Karavanki. Mnogobrojna ponuda privatnog smještaja, poput apartmana ili kuća za odmor u blizini skijališta ili većih gradova idealno su polazište za otkrivanje ove alpske zemlje. Pokrajina je koja se odlikuje velikim brojem sunčanih dana koji stimuliraju na istraživanje očaravajuće prirode. Druhi dio povijesne pokrajine Koruške nalazi se u Sloveniji.

U gornjem toku Drave, u dolini šumeće vode, impoznantne planine i rijeke tvore dojmljivu kulisu za najrazličitije aktivnosti: od pecanja do lebdenja padobranima. Očuvana priroda, u zimi očarana snjegom prekrivenih planina, bistrom vodom u ljetnim mjesecima u dolinama Gaila, Gitscha i Lesacha, na sunčanoj strani Alpa nalaze se kupališna jezera sa bistrom vodom. Izvrsne staze prikrivene snjegom, najmodernije žičare, liftovi, škole skijana obradovat će mnoge ljubitelje zimskih sportova.

Koruška je zemlja planina i jezera, bez obzira, skijaši, planinari, biciklisti, ljepotu Koruške doživjet će na jedinstven i sebi svojstven način.

U Klagenfurtu, glavnome gradu austrijske pokrajine Koruške nudi se raznovrsna ponuda gastronomskih užitaka. Samo neki od tradicionalnih specijaliteta poput Kasnudelna, Ritscherta, Geselchtesa ili Sure Supe prenosili su se generacijski unutar obitelji a danas se osim u većim gradovima pripremaju i u očuvanim tradicionalnim gostionicama u ruralnim područjima. Jedan je od najljepših gradova u Austriji gdje se nalaze moderni butici, trendovski lokali, autohtone gostionice ali brojni muzeji i ugledne galerije.

Muzej moderne umjetnosti, Pokrajinski muzej s fundusom starorimskih umjetnina, Biskupski muzej, Landhausgalerie pa sve do Minimundusa nalaze se u Klagenfurtu. Na jezeru Wörthersee nalazi se Minimundus, svijet u malome, izložene su najljepše građevine svjeta koje su prezentirane u omjeru 1:25.