Klagenfurt - vile, apartmani i lijepo alpsko jezero

Grad Klagnfurt nalazi se s one strane tunela i planinskog lanca Karavanke u pokrajini Koruška u Austriji uz granicu sa Slovenijom. Podjednako je udaljen od grada Innsbrucka na zapadu i od prijestolnice Beča na sjeveroistoku zemlje. Grad leži na tirkiznom Vrbskom jezeru (Wörthersee) uz rijeku Glan, a nazivaju ga renesansnim draguljem. Talijanski graditelji svojom su arhitekturom obilježili staru jezgru staru pet stoljeća. Vjerujemo da će vas restaurirana palača, dvorišta i trgovi oduševiti.

Jezero Wörthersee najtoplije je i najveće alpsko jezero koje cijele godine nudi zabavu i privlači posjetitelje iz cijele Europe i svijeta.

Za one koji uživaju u odmoru na otvorenom preporučujemo planinarenje ili šetnju Kreuzberglom ili plivanje u spomenutom jezeru Wörthersee. U Klagenfurtu ne morate pristati na kompromis koji vas tjera da birate između urbane i prirodne sredine. Na samo nekoliko minuta od starog središta mjesta čekaju vas duboko zelenilo šuma i bistre vode jezera. No nije sama priroda ovdje sve što nudi odlične mogućnosti za rekreaciju. Ljubitelji intenzivne rekreacije zaljubit će se u Europapark u kojem možete igrati brojne različite sportove: od baseballa do vožnje skateboardom. A možte i samo meditirati uz blago ljuljuškanje površine alpskog jezera. Treba li naglašavati koliko sadržaja za djecu ima u ovom parku? Vaši najmlađi će na kraju dana jedva dočekati pogled na krevet u vašoj kući za odmor ili apartmanu nakon napornog sportskog dana.

Događaji poput Ironman Austria u Carinthia Runs postali su pravo međunarodno okupljanje entuzijasta zdravim životom. No nije sport sve što je zanimljivo u Klagenfurtu. Božićna tržnica i Altstadtzauber omiljena su godišnja događanja koja u potpunosti promijene ruho i grada i atmosferu u njegovom centru. Uskrsna tržnica nije toliko poznata kao Božićna no upravo je zbog toga posebna i jedinstvena. O dočeku Nove Godine u Klagenfurtu ne treba trošiti riječi, jer ne samo u Koruškoj, već cijeloj Austriji možete uživati u najljepšoj zimskoj bajci.

Klagenfurt je grad umjetnosti, dobre gastronomije i lijepe prirode. Ovdje vam neće nedostajati sportskih događanja, a na svoje će doći i oni koji vole jednostavan odmor uz posjete odličnoj tržnici. U gradu Ingeborg Bachman i Roberta Musila i vi biste trebali osjetiti joie de vivre ili radost življenja u gradu glazbe i kulture.

Feriehuse i Karnten