Pokrajina Namur u Belgiji, odmor i smještaj

Postoje dobri razlozi za provesti odmor u pokrajini Namur u Belgiji. Prekrasni krajolici, spektakularna arhitektura, skijanje i sportovi, umjetnost i kultura. Odaberite jedan od apartmana u ponudi ili kuću usred prirode i provedite odmor iz snova s obitelji ili prijateljima.

Odmor i smještaj u Namuru, Belgija

Popularne kuće za odmor u Pokrajina Namur

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Pokrajina Namur

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Pokrajina Namur

Loading...

Glavni grad pokrajine Namur

Namur je glavni grad po kojem pokrajina dobiva ime, a prvi su stanovnici ostavili ovdje svoje tragove još 10 godina pr.Kr. Originalni gradić - utvrda smješten je na dvije rijeke, Meuse i Sambre, a njegove je stanovnike opasavao visok zid sa čijih su tornjeva nadgledali sve prilazne puteve. Gradić se razvio kroz stoljeća u ugodno mjesto za život, i dalje prekrasnih krajolika, a njegove ulice pričaju mnoge priče. U jednoj od njih nalazi se parfumerija Guy Delforge. Neočekivan prizor dočekati će vas već s vrata, sličniji Provansi nego Belgiji. Napravite si prolaz među rekvizitima i sastojcima te se spustite u podrum gdje su parfemi nastajali još u 17.stoljeću, a mrak i hladan zrak bili su osnovni uvjeti kako bi eterična ulja zadržala svoja svojstva. Guy Delforge izučio je svoj zanat u Grasseu, Francuskoj, domovini parfema te je dobitnik prestižnih nagrada. U sklopu se nalazi i gift shop.

Nakon posjeta mračnom podrumu prošećite prekrasnim vrtovima grada ili posjetite jedan od mnogih muzeja. Muzej Groesbeeck-de-Croix, nemogućeg imena, ostati će vam urezan u sjećanje. Ova obiteljska kuća napuštena 1935. zadržala je svoje pokućstvo i ostalo uređenje iz daleke 1751. Predmeti su toliko stvarni da ćete očekivati da vlasnici uđu na vrata svaki čas.

Muzej Félicien Rops osnovan je u čast poznatog umjetnika koji je poznat i cijenjen u Francuskoj i Belgiji, a rođen ovdje. Ako niste upoznati s njegovim radovima budite sigurni da će oni u vama pobuditi jake osjećaje (pozitivne ili negativne) zbog prizora erotike. Svakako neobična kolekcija, odvažna za njegovo doba. Takav je bio i njegov život; on je ilustrator kontroverznih Baudelaireovih Fleurs du Mal i Les Epaves, a osim toga dijelio je svoj život sa dvije sestre. Da li kao slikar ili grafički dizajner, ostavio nam je mnoga značajna dijela.

Šetnja Namurom doživljaj je za sebe. U ranu zoru bistroi otvaraju svoja vrata radnicima koji prije posla svrate na kavu i mirisan kroasan, zatim slijede pospani studenti i zaposleni ljudi, prijatelji u prolazu, dok se svi zajedno ne sjate za večerom. Ovdje ćete rado večerati u malim i ugodnim restoranima i bistroima, u mjesnim kavanama gdje poslužuju fine belgijske specijalitete.

Izletišta i zanimljivosti pokrajine Namur

Izvan grada nalaze se mnoga izletišta, idealna za dnevne posjete. Jedno od njih su vodeni vrtovi dvorca d'Annevoie, kraj rijeke Meuse. Sagrađeni daleke 1758 zaslužuju svoju međunarodnu reputaciju. Simetričan Francuski stil ovdje je pomiješan s Engleskim pitoresknim , s dodatkom talijanskog šarma i mnogih fontana i vodoskoka.

Namur je povijesna regija stoga je krase mnogi dvorci, kao i većinu kontinentalne Europe gdje su kraljevi i dinastije stvar ne samo prošlosti, nego i sadašnjosti. Dok se vozite Namurom naići ćete na i ruševine srednjovjekovnih dvoraca Montaigle u Falaenu, Poilvache iznad Yvoira, manastire Maredsous i Floreffe, dvorce iz  16. i 17. stoljeća: Freyr, Lavaux Ste-Anne, Veves i utvrdu Dinant.

Ono po čemu je ova regija poznata svakako je i proizvodnja piva, odnosno njene pivnice. Posebno ćemo spomenuti najpoznatiju pivovaru “Brasserie du Bocq” u Purnodeu. Obiteljska pivovara gdje se bave proizvodnjom piva od 1858. Vodič će vas uputiti u proizvodnju jednog od najboljih svjetskih piva: La Gauloise.  Naravno da ćete nešto moći i ponijeti sa sobom, kako biste osjetili potpuni okus Belgije i u vašem apartmanu ili kući za odmor.

Prekrasan dan priuštit će vam izlet brodom na rijeci Meuse.  Između Namura i Giveta proći čete kraj dvoraca, strmih litica i vidjeti Dinant i njegovu staru utvrdu. Sigurno jedna drugačija perspektiva na krasne gradiće i znamenitosti pokrajine Namur.