Pokrajine Liege - odmor u Belgiji

Liege je prekrasna belgijska pokrajina i ujedno glavni grad regije. Grad je samo sat vremena udaljen od Bruxellesa, isto toliko od Francuske, pola sata vožnje od Njemačke i 15 minuta od Nizozemske. Stoga je ova regija idealno odredište i polazna točka za odmor koji će vas potpuno oduševiti.

Odmor i smještaj u Liegeu, Belgija

Popularne kuće za odmor u Pokrajina Liege

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Pokrajina Liege

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Pokrajina Liege

Loading...

Grad Liège

Grad Liege spoj je različitih kultura, bogate povijesne baštine koja ga ne opterećuje, već ga uzdiže na višu razinu. Prepun života, a ipak vezan za neke tradicije, učiniti će da vaše putovanje bude nezaboravno.

Znamenitosti

Povijesna baština Liegea očuvana je i vrijedno posjeta. U Belgiji je često prijevozno sredstvo vlak, zato su Ližani izrazito ponosno na svoju željezničku stanicu Liege-Guillemins TGV koju je osmislio poznati španjolski arhitekt Santiago Calatrava. U Liegeu se nalazi i prekrasna Sveučilišna crkva Sv. Bartolomeja posvećena 1015.godine.Archéoforum, najveće arheološko nalazište Europe, svakako zavređuje posjet. Ispod trga Saint-Lambert možete vidjeti ostatke katedrale čiji su ostaci pronađeni 1907. Fascinantna podzemna galerija zaista je posebna zahvaljujući i svojim multimedijskim efektima.

Ljepota življenja

Bez obzira kada posjetite ovaj grad, sigurni smo da će on imati dovoljno događanja za svačiji ukus i zabavu. Ipak, najveći se festival održava ljeti, 15.kolovza u kvartu "Outre-Meuse"- najdražem kvartu Georgesa Simenona koji je u Belgiji poznat kao belgijski Agatha Christie. Pratite tragove i stope ovog pisca koji su razasuti diljem grada i zabavite se otkrivanjem elemenata iz njegovih djela.Svake nedjelje na obali duž rijeke Meuse a posebno u Rue de la de la Cité, ali i dalje, otkrit ćete gomilu ljudi koji su došli na tržnicu svakojakih stvari; ovdje ćete pronaći fine belgijske proizvode, sireve, voće i povrće, knjige, odjeću, cvijeće i ugodnu atmosferu.Ta će vas atmosfera pratiti tijekom cijelog dana i uvečer u malim kafeima i restoranima, kojih je ovdje mnogo, stoga vam izbor neće nedostajati. Upoznajte Liege na bicikli, ovdje ćete ih lako iznajmiti, a možete se i voziti turističkim vlakićem ili brodom; ovaj je zadnji način pomalo romantičan i možda najzanimljiviji.

Zanimljivosti pokrajine Liège

Sport je ovdje priča za sebe. Ljubitelji biciklizma i utrka Formule 1 ovdje će biti kod kuće. Ardent je polazišna točka i ujedno cilj međunarodne biciklističke utrke "Liège-Bastogne-Liège", dok je 40tak km od Liège ljubiteljima biciklizma dobro poznato "mur de Huy" – nevjerojatno strmo brdo s biciklističkom stazom. No jedan od najočekivanijih događaja godine svakako je utrka formule 1 u Francorchampsu.

Za nešto smirenije posjetitelje preporučamo posjet u dvorac Château du Val Saint-Lambert u mjestu Seraing, gdje ćete otkriti najvažnija europska djela izrađena od kristala i ujedno jedinu izložbu takve vrste u Europi koja je otvorena za javnost. U sklopu izložbe možete posjetiti i radionice ali i vidjeti povijest kristala koja seže u vrijeme Babilonaca.

Posjetite i dvorac Château de Jehay iz 16.stoljeća, koji je okružen spektakularnim vrtovima i prekrasan primjerak renesansne arhitekture u dolini rijeke Meuse. Njegovo pročelje od sivog i bijelog kamena čini ga unikatnim u Europi a njegov je interijer stalna postava mnogih izložba. Nedaleko se nalazi još jedan dvorac, Château de Modave. Uzdignut na stijeni nadvija se na dolinu Hoyoux. Jedan od vodiča rado će vam ispričati njegovu fantastičnu povijest, zbog koje je uvršten na 1. mjesto Valonske baštine. Njegovi vrtovi kao i interijer ostaviti će vas bez daha, a najviše će vas oduševiti kotač koji je osmišljen da vodu iz rijeke dovodi u dvorac, što je bilo ispred svoga vremena.Priuštite si bar jedan dan opuštanje u spa centru Chaudfontaine. U prekrasnom ogruženju, s vodom koja izvire na 34°C ugođaj je zagarantiran.Obavezan je i obilazak rudniku Blegni, udaljenom oko 10 km od grada Liegea, koji je uvršten na UNESCO-vu listu svjetske baštine. U galeriji dubokoj 530 metara nalazi se muzej rudnika, a ukoliko putujete s djecom, posebno će ih razveseliti vožnja mini vlakom.Putem kroz ovu regiju svakako ćete uživati i u prekrasnim krajolicima, dolinama isprepletenim riječnim tokovima, brežuljcima i građevinama koje su urezane u krajolik kako bi ga uljepšale, ali i u belgijskoj gastronomiji i sirevima.

Priuštite si nezaboravan odmor u Belgiji!