Valonski Brabant - vile, kuće i apartmani

Valonski Brabant pokrajina je Valonije u Belgiji. Graniči sa sjevera) s belgijskom provincije flamanskog Brabanta, Liègea, Namura i Hainaua. Glavni ove lijepe pokrajine je Wavre.Iako ima površinu od 1093 km2 i čak 347.000 stanovnika, sadrži samo jednu upravnu četvrt s 27 općina.

Valonski Brabant nastao je 1995. podijeljenjem bivše pokrajine Brabant na tri dijela: dvije nove pokrajine, Valonski Brabant i flamanski Brabant; a regija glavnog grada Bruxellesa više ne pripada niti jednoj pokrajini. Razdioba je napravljena da bi se Belgiju podijelilo u tri regije (Flandrija, Valonija i Bruxelles).

Prema statistikama belgijske vlade, pokrajina Valonski Brabant najbogatija je u zemlji. Najbogatija općina u Belgiji je Lasne, između Waterlooa i Rixensarta, a to se odražava i u bogatstvu sadržaja i turističke ponude.

Da se i ne radi o danas bogatom području, povijest je tako bogata da ćete se s odmora vratiti potkovaniji no ikad. Pokrajina Valonski Brabant nekad je pripadala Plevenitanskom plemstvu do njezina uključivanja u Burgundsku Nizozemsku 1430. godine. Godine 1815. u Valonskom Brabantu Napoleon se borio u svojim velikim bitkama oko Waterlooa, Placenoita, Quatre Brasa, Lignyja i Nivellesa.

Valonija se ispostavila izuzetno zanimljivom i raznolikom regijom. Na jugu se nalaze poznati Ardeni. Tradicija i folklor ostavljaju svoje tragive posvuda što pokrajinu čini osobito prisnom i ljupkom. Zašto ne biste posjetili muzeje i izložbe koje će vam zasigurno obogatiti boravak u Valonskom Brabantu? Bez obzira na to kamo se uputite iz svoje kuće za odmor ili apartmana u Belgiji, znamo da ćete se ovdje dobro zabaviti i puno toga doživjeti. Pokrajina nudi širok spektar kulturnih događanja i zanimljivosti.

Ovdje vas očekuje bogat spoj suvremene kulture i kulturne baštine u različitim gradovima, selima i povijesnim lokalitetima. Dakle, možete za vrijeme svog odmora u kući za odmor ili apartmanu u Belgiji jednostavno šetati stazama, putevim ai cestama Valonskog Brabanta i upijati zanimljive sadržaje. Posjetite Biskupsku palaču u Liegeu ili dvorac Lavaux-Ste-Anne. Volite li duge šetnje ili vožnju biciklom, boravak u prirodi? Nakon krepkog sna u svojoj kući za odmor u Balgiji, krenite u nove turističke pobjede stazama Valonskog Brabanta!

Ferienhäuser Wallonien