Apartmani Briselska regija

Briselska regija je pokrajina glavnog grada Bruxellesa. Ova je regija mala po površini, no velika po značaju i svakako po interesu i atrakcijama. Ona je zaista srce Belgije i nezaobilazna destinacija.

Kuće za odmor Briselska regija

Briselska regija

Njeno područje pokriva površinu od tek 161 km2 i gotovo je posve urbanizirano, no s mnogo parkova i zelenih područja. Ova je mala regija isprepletena različitim narodnostima, a službeni i ravnopravni jezici regije su francuski i nizozemski. Osim glavnog grada Bruxellesa, ova se regija sastoji od još 19 manjih općina i preko milijun stanovnika.  Živahnost i ljepota ovoga grada zaista su osebujni. Možda zato jer je Briselska regija pogodna za život, ili zbog činjenice da se na ovom području nalaze brojne međunarodne institucije, uz Belgijce u regiji živi i veliki broj stanovnika iz drugih država Europske unije, ali i velik broj useljenika iz bivših belgijskih kolonija i ostalih država, što čini ovu regiju izrazito multietničkom.

Bruxelles

Bruxelles je ujedno i glavni grad Belgije, ali i Europe, sjedište Europske unije i NATO-a te grad u kojem se nalazi rezidencija belgijskog kralja Alberta II. Bio je još u srednjem vijeku glavni grad Brabanta (povijesne pokrajine koja je danas većim dijelom pokrajine u Nizozemskoj) te važan bedem za vrijeme belgijske revolucije. Također je bio i prebivalište za mnoge poznate prognanike poput Victora Huga i Karla Marxa. Oko 1900 godine pojavila se struja Art Nouveau, novi umjetnički i dizajnerski pravac koji je imao veliki utjecaj u graditeljstvu. Grad je bio podvrgnut velikoj obnovi čiji su ishod danas impresivne građevine, široke aleje, palače i parkovi koji se mogu vidjeti na svakom koraku.

Atrakcije grada

Zanimljiva je i legenda o gradu koja priča o jednom malom dječaku koji se pomokrio na vatru kako bi ugasio požar koji je prijetio gradu i tako spasio njegove stanovnike i građevine. U čast dječaku podignut je spomenik pod imenom Manneken Pis ili "dječak koji piški". Osim slavne fontane svakako ćete se diviti Grand Placeu, ogromnom trgu okrunjenom srednjovjekovnim građevinama koji je uvršten na UNESCO-v popis svjetske baštine, zajedno s gotičkom vijećnicom, katedralom Sv. Mihovila i Gudule i dvorcem Laken. Osim bezbrojnih znamenitosti centra svakako će vas se dojmiti i Kraljevska palača.

Zanimljivosti regije

Grad i čitava regija poznati su i po svojoj prekrasnoj flamanskoj arhitekturi, ali i po brojnim restoranima. Još 2007. u gradu je nabrojano preko 2000 restorana, a belgijska kuhinja smatra se jednom od najboljih u Europi.

Savjet! Iznenadite se velikim izborom čokolade i predobrim vaflima. Za ljubitelje piva ovo je također pravo odredište, a grad je poznat i po prženim krumpirićima!

Svejedno u koje godišnje doba posjetite ovu regiju, dojam koji će ona ostaviti na vas uvijek je snažan. Veličina i ljepota njenih građevina protkana je malim i ugodnim stvarima, brojnim parkovima, događanjima i načinu življenja koji je prilagođen čovjeku, stoga vjerujemo da ćete se i vi ovdje ubrzo osjetiti kod kuće u jednom od naših apartmana ili kuća za odmor. Ovdje je uvijek zabavno i uvijek se nešto događa… manifestacije, koncerti, izložbe, pored svih znamenitosti i dućana ostaviti će vas bez daha. Kada se poželite odmoriti i biti okruženi samo prirodom, to ćete lako učiniti u jednoj od susjednih pokrajina, no sigurni smo da ćete rado boraviti u Bruxellesu, a vjerujemo da ćete i poželjeti ostati.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Bruxellesu i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Belgiji.