Pokrajina Hainaut u Belgiji- odmor i smještaj

Ako ste ljubitelji sporta, kulture i romantike ovo je prava destinacija za vas. Pokrajina Hainault, odnosno Hainaut kako kažu Belgijanci, ponuditi će vam sve sastojke pravog odmora sa pravom dozom odmora i avanture.

Ferienhaus Hainaut - Belgien

Zabava za cijelu obitelj

Ako ste ljubitelj velikih unutarnjih bazena koji su osmišljeni za radost velikih i malih, sa dodatkom hidromasažnih bazena i sauna, onda svakako jedan dan prepustite zabavi u Le Point d'Eau u mjestu La Louvière, cijela će obitelj biti zadovoljna ovdje. Kako bi razveselili vaše mališane povedite ih i u Dinolandiju, u  Gozée. Radi se o jednom velikom zabavnom parku na zatvorenom, idealnom za kišne dane. Za sunčanih dana možete posjetiti park Pairi Daiza, koji se iz prvotnog parka ptica pretvorio u park sa životinjama iz raznih kutova zemlje. Dočekati će vas veliki pande i mnoštvo raznobojnih papiga, kineski vrtovi, zlatne ribice, pingvini, maleni majmuni, ali i svakojako zmije. Čak i ako putujete bez djece, vjerujemo da ćete se ovdje zabaviti i vidjeti sve što inače gledate samo na televizoru.

Aktivan odmor

Mnogo je vodenih tokova u regiji pa su česti u ponudi izleti brodom riječnim tokovima, kanalima, ali i izleti na jezeru l’Eau d’Heure. Za ljubitelje sportova na vodi ovo je mjesto pravi raj: ronjenje, telemark skijanje na vodi, kayaking, jedrenje ili čak vožnja katamaranom. Kada stanete natrag na tlo, možete se provozati biciklom, jer u Belgiji jako vole biciklizam i brinu o svojim biciklističkim putovima, ali možete i odabrati jahanje. Skijanje je ovdje također jedna od omiljenih aktivnosti, zajedno s planinarenjem, a odredišta ne fali.

Parkovi i dvorci

Mjesta za provesti ugodno vrijeme u prirodi ovdje ne nedostaje. Čak i ako ste ljubitelj grada, nebrojeni uređeni parkovi dati će vam dovoljno kisika, hlada i pružiti utočište od gradske vreve. Parkovi kraj dvorca Seneffe ili dvorca Beloeil prava su utočišta za dušu i tijelo, no botaničkih i gradskih parkova ovdje ima u izobilju. Ni dvorci vas neće razočarati jer osim što ih ima mnogo, ovdje se nalazi i najpoznatiji belgijski dvorac Antoing – vrijedan posjeta zbog svoje ljepote ali i da vidite kako uživo izgleda dvorac gdje je sniman horor film belgijsko-talijanske produkcije La plus longue nuit du diable ili na talijanskom La terrificante notte del demonio. Ako pak ne želite poveznice između dvoraca i strave, onda je pravo mjesto za vas veličanstven i romantičan Beloeil Castle, u istoimenoj općini.

Gradovi umjetnosti

Ako je grad vaše omiljeno okruženje, a ljubitelji ste umjetnosti, arhitekture i povijesti, ovdje ćete naići na neke od najljepših; Mons, sa prekrasnim trgom i starim gradom, čiji su krasni krovovi vidljivi s zvonika, Tournai čija arhitektura ima krasnih primjeraka romaničkog, gotičkog, klasičnog stila, u koji se umiješao i Art Nouveau, Charleroi sa impozantnim muzejom fotografija, la Louviere i mnogi drugi. U kojem god mjestu odabrali svoj smještaj, sigurni smo da ćete pronaći toliko zanimacija da će vrijeme provedeno u Hainautu biti prekratko. No, to vrijedi za sve Belgijske pokrajine

Ne propustite i lift za brodove na kanalu u mjestu Strépy-Thieu, najviši lift takve vrste na svijetu, mnoge dvorce, muzeje  i rodnu kuću famoznog slikara Vincenta van Gogha u Cuesmesu.