Epirus - kuće i apartmani za odmor

Epirus je povijesna i zemljopisna regija, podijeljena između Albanije i Grčke. U antičko doba Epirus je obuhvaćao čitavu zapadnu obalu Grčke, na sjeveru od Korintskog zaljeva, uključujući i južnu dio današnje Albanije. Nalazi se točno između planinskog područja Pindosa i Jonskog mora i nudi predivne planinske krajolike koji će vas ostaviti bez daha. Cijelo područje Epirusa je obilježeno planinama, rijekama, dolinama, stoga ovdje možete doživjeti pravi aktivni odmor. Ovo područje poziva na pješačenje, planiranje i boravak u prirodi. Klima je na obalnom dijelu umjerena dok je u unutrašnjosti hladnije. Epirus je nešto sasvim drugo nego na što smo navikli kad razmišljamo o Grčkoj. Epirus nam daje novu dimenziju, koja više privlači svojom netaknutom prirodom i predivnim prizorima i poziva na aktivni odmor sa obitelji i prijateljima. Rezervirajte vilu, kuću ili apartman iz NOVASOL ponude i krenite u avanturu istraživanja i upoznavanje neistraženog dijela Grčke.

Odmor na Epirusu

Gastronomija Epirusa

Neizostavni grčki jogurt te juha od gljiva,feta sir, janjetina i za desert baklava nešto je što ovdje morate probati. Uživajte u grčkim delicijama koje će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane. Nemojte zaboraviti okusiti autohtono vino koje nosi oznaku kvalitete planinskih vinograda. Jedino vina s Epirusa nose takvu oznaku u čitavoj Grčkoj.

Zanimljivosti Epirusa

Epirus ima preko 3000 vjerskih spomenika za posjetiti, a aktivnog odmora ne nedostaje. Na Epirusu možete jahati, okusiti se u raftingu, a i noćni provod ovdje ne izostaje.Posebnost Epirusa su tajnovite pješčane plaže na obali Jonskog mora. Ovaj dio Grčke nije vezan samo za turizam ljeti već turistička ponuda traje kroz cijelu godinu. Epirus je poznat po najčišćoj i najhladnijoj rijeci u Europi, kao i po najdubljem kanjonu na svijetu koji je upisan u Guinessovu knjigu rekorda. Odaberete li odmor na Epirusu nećete pogriješiti jer će vas, ako ste ljubitelj prirode, zasigurno očarati.

Rezervirajte svoj idealan smještaj iz NOVASOL ponude i uživajte u neotkrivenoj prirodi Grčke!